Back Need help

Actualiteiten rondom de bescherming van (beurs)vennootschappen - Nederland, een beschermingsparadijs?

Actualiteiten rondom de bescherming van (beurs)vennootschappen  - Nederland, een beschermingsparadijs?

Opleidingspunten: 1 PO  

De bescherming van Nederlandse vennootschappen staat weer volop in de aandacht. Zo zijn buitenlandse bedrijven zoals Fiat en Ferrari gecharmeerd van onze loyaliteitsregelingen. Of de rechter ook zo gecharmeerd is? Het Hof Amsterdam wees op 1 september in de zaak Vivendi/Mediaset een baanbrekend arrest. Daarnaast nam de Tweede Kamer op 8 september het wetsvoorstel Wettelijke Bedenktijd aan. Invoering is nabij. Dezelfde dag is een conceptwetsvoorstel Wet toetsing economie en nationale veiligheid gepubliceerd. Een nationale investeringtoets bij overnames en aandelenoverdracht in strategische NV’s én BV’s is op komst. Tot slot is sinds begin oktober de Europese Verordening voor screening van buitenlandse directe investeringen van kracht.

 

Naar aanleiding van deze actualiteiten organiseert het Van der Heijden Instituut / Onderzoekcentrum Onderneming & Recht in samenwerking met Eumedion en Allen & Overy op woensdag 9 december 2020 een webinar. Allen & Overy treedt op als digitale gastheer. Deelname aan het webinar is kosteloos. Desgewenst, en als u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u van Allen & Overy een bewijs van deelname ten behoeve van het registreren van uw opleidingspunten (NOvA).  

Sprekers:
prof. mr. Claartje Bulten
mr. Tim Stevens prof.
mr. Bas de Jong
mr. Mijke Sinninghe Damsté
prof. mr. Martin van Olffen
mr. Christiaan de Brauw
prof. mr. Harm-Jan de Kluiver
drs. Rients Abma
prof. mr. Gerard van Solinge

Wednesday

9

December 2020

This webinar has already occurred. If you have registered for this webinar, you can log in to watch the webinar on-demand.