Terug Hulp nodig

Actualiteiten bestuursrecht voor dealmakers en financiers

Actualiteiten bestuursrecht voor dealmakers en financiers

Elke (project-)financiering of deal kent een bestuursrechtelijke kant, want iedere onderneming heeft te maken met de overheid. Of het nu gaat om voorgenomen wetgeving over screening van buitenlandse investeringen op nationale veiligheidsrisico’s, compliance met het Europese (of Amerikaanse) sanctierecht, nieuwe due diligence verplichtingen onder de Wet zorgplicht kinderarbeid, of om recente rechtspraak over het Programma Aanpak Stikstof die ‘Nederland op slot zet’. 

Tijdens deze sessie bespreken Jochem Spaans en Seppe Stax een brede selectie van recente ontwikkelingen in het bestuursrecht, en brengen die tot leven aan de hand van praktische voorbeelden ontleend aan de praktijk. 

Tijdens de sessie wordt ook kort stilgestaan bij het verschijnen van de 9e druk van de uitgave Hoofdzaken van het bestuursrecht (Kluwer 2019). Jochem is co-auteur van deze druk. De uitgave vormt een vertrekpunt voor iedereen die zich in het bestuursrecht wil bekwamen. Deelnemers die bij de sessie fysiek aanwezig zijn, ontvangen een exemplaar van de nieuwe druk cadeau.

Wij zien ernaar uit u en/of uw collega's op 3 september te verwelkomen bij het seminar bij ons kantoor of online tijdens het webinar.  

 

SPREKERS

 Senior counsel Jochem Spaans leidt Allen & Overy’s Amsterdamse Environment and Regulatory team. Hij is daarnaast verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Seppe Stax is advocaat binnen het Environment and Regulatory team. In 2018 werkte Seppe op het New Yorkse kantoor van Allen & Overy in de subgroep Sanctions, International Trade and Investment Compliance.

dinsdag

3

september 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.