Terug Hulp nodig
1191 keer bekeken

Aanmerkelijk belangregeling

In hoofdstuk 4 van de Wet IB 2001 is de heffingsgrondslag bij aanmerkelijk belang opgenomen. In dit webinar wordt ingegaan op de vraag wanneer sprake is van een aanmerkelijk belang. Wat betekent het dat iemand een aanmerkelijk belang heeft ? In het webinar wordt aandacht besteed aan de wijze van heffing. De inkomsten uit aanmerkelijk belang bestaan uit reguliere voordelen en/of vervreemdingsvoordelen. Op deze begrippen wordt ingegaan. Ook wordt aandacht besteed aan de toerekening van het inkomen uit aanmerkelijk belang tussen fiscale partners.

Het doel van het webinar is dat je na het volgen ervan aanmerkelijk belangposities herkent en op hoofdlijnen weet wat dat betekent. Het webinar is bedoeld voor medewerkers die geen of weinig kennis hebben van de aanmerkelijk belangregeling.

Het webinar wordt verzorgd door Luud Nooijen, voorzitter van de kennisgroep aanmerkelijk belang en Desirée Hage, secretaris van de kennisgroep aanmerkelijk belang.

Tijdens het webinar heb je de mogelijkheid vragen te stellen. Op de achtergrond zitten collega’s klaar om je vragen te beantwoorden. Ook is er de mogelijkheid dat je vraag tijdens het webinar door de sprekers wordt behandeld.

vrijdag

8

oktober 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.