Terug Hulp nodig

Van asbest naar zonnepanelen

Van asbest naar zonnepanelen

Asbestdaken zijn in Nederland vanaf 2024 verboden. Boeren krijgen tot dan de tijd om daken asbestvrij te maken. Verwijdert u de asbest niet op tijd, dan riskeert u een boete. Hoe kunt u dat zo voordelig mogelijk laten doen? Voor de verwijdering van asbest geldt per 1 januari 2016 de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken. U kunt deze subsidie ‘stapelen’ met andere regelingen. Hoe maakt u daar slim gebruik van? Veel boeren kiezen voor een nieuw dak met zonnepanelen. Daarom is er tijdens dit webinar ook aandacht voor zonnepanelen, de financiering en trends in zonnestroom.  
Partners:
 


Ruud Hoosemans werkt bij LTO en is landelijk programmamanager van het stimuleringsprogramma Agro Asbest Veilig. Hij laat zien wat er komt kijken bij het verwijderen van asbest en het plaatsen van een nieuw dak, al dan niet met zonnepanelen. Hoosemans legt uit wat collectieve asbestprojecten inhouden en wat ‘asbesttreintjes’ zijn.
Erwin Mesu is bedrijfsadviseur bij Flynth adviseurs en accountants. Hij is gespecialiseerd in energieadvies en rendementen van zonne-energieprojecten en de combinatie met asbestsanering. Mesu geeft uitleg over de verschillende financiële regelingen. Met praktische voorbeelden rekent hij u de netto-investering voor en hoe de diverse regelingen zijn te stapelen. 
Hans van den Boom is sectormanager duurzame energie bij Rabobank Nederland. Hij gaat in op financieringsmogelijkheden van zonnepanelen in combinatie met dakvernieuwing en asbestsanering. Ook gaat hij in op de trends in zonne-energie, de terugverdienmodellen en de kwaliteit van de huidige beschikbare zonnepanelen.
woensdag

18

mei 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.