Terug Hulp nodig

Mestvergisting op het erf

Mestvergisting op het erf

Het ministerie van Economische Zaken heeft €150 miljoen uitgetrokken voor een collectieve SDE-subsidie voor 200 mestvergisters in 2017. Het gevraagde subsidietarief is een gegarandeerd bedrag van 12,5 cent per KWh met een looptijd van 12 jaar. Coöperatie Jumpstart regelt de subsidie, financiering en faciliteert melkveehouders die hun mest willen vergisten op het eigen erf. De regeling geldt voor alle melkveehouders, ongeacht de zuivelcoöperatie.

Webinar: mestvergisting op het erf. Iets voor u?
Boerderij organiseert in samenwerking met Jumpstart een webinar op dinsdag 8 november om 20.00 uur. De uitzending is te volgen via internet en duurt maximaal een uur. Bent u melkveehouder en geïnteresseerd in dit project? Schrijf u dan in voor het Webinar Mestvergisting op het boerenerf. Aanmelding is gratis. 

Wat is een webinar?
Een webinar is een online studiebijeenkomst waar u live de sprekers kunt volgen en direct uw vragen kunt stellen. Vier deskundigen zitten klaar om uw vragen tijdens de uitzending te beantwoorden. U volgt het webinar thuis vanachter uw pc, tablet of smartphone. Als u zich heeft aangemeld, krijgt u een inlogcode waarmee u dinsdag 8 november om 20.00 uur de uitzending kunt volgen. Deelname is gratis. 

Partners:Jan Willem Straatsma is directeur coöperatieve zaken en communicatie bij Jumpstart. Hij legt uit waarom de zuivelketen aan de slag wil met mestvergisting. Aan bod komen onder andere de samenwerking met de Duurzame Zuivelketen en het belang van de reductie van broeikasgassen in de zuivel.
Ignas de Grefte is algemeen directeur bij Jumpstart. De Grefte legt uit hoe de coöperatie melkveehouders faciliteert bij het verkrijgen van financiering, aanvraagvergunningen en subsidies. Ook gaat hij in op de collectieve afspraken die er zijn met leveranciers en afnemers.
Aldert van der Veen is manager technische zaken bij Jumpstart. Van der Veen vertelt uit welke 3 mestvergistingsinstallaties de boeren kunnen kiezen. Daarnaast zal hij aan de hand van 2 voorbeelden de business case uitdiepen en de kosten en baten voorrekenen.
Jan Dirk van Mourik is commercieel directeur bij Jumpstart. Hij licht toe wat de huidige stand van zaken is voor wat betreft de belangstelling voor en deelname aan het mestvergistingsproject.

dinsdag

8

november 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.