Terug Hulp nodig
908 keer bekeken

Webinar IEP LVS als alternatief voor regiobijeenkomsten

Webinar IEP LVS als alternatief voor regiobijeenkomsten

Het complete IEP Leerlingvolgsysteem: leerjaar 3 t/m 8

 

Veel scholen gaan dit schooljaar met al hun leerlingen IEP-en: zij stappen over naar het compleet vernieuwde IEP LVS voor leerjaar 3 t/m 8. De IEP wordt al jaren door scholen gebruikt om o.a. in leerjaar 7 en 8 zicht te krijgen op een prĂ©- en schooladvies. Ook zij gaan nu aan de slag vanaf de onderbouw. Maar hoe ziet dit IEP Leerlingvolgsysteem eruit? Hoe werkt het precies? En hoe stap je over? Wij snappen dat het overstappen naar een ander leerlingvolgsysteem een weloverwogen keuze is. Daarom geven we je tijdens dit webinar volledig uitleg over het IEP LVS, krijg je een kijkje in het vernieuwde systeem, maar laten we ook zien hoe je bewust deze overstap maakt. 

 

Een paar feiten vooraf:

-    Het IEP Leerlingvolgysteem is beschikbaar voor groep 3 t/m 8; het is een volwaardig digitaal leerlingvolgysteem.

-    Een kind is meer dan rekenen en taal, daarom volg je je leerling ook op sociaal-emotionele ontwikkeling, leeraanpak en creatief vermogen. Zo ontstaat er een compleet kindbeeld en krijgt iedere leerling Inzicht in zijn Eigen Profiel (IEP)

-    We vergelijken leerlingen niet met elkaar, maar geven je inzicht in waar een kind nu staat en hoe je vervolgstap bepaalt.

-    Het IEP LVS sluit aan bij belevingswereld van kinderen, net zoals je bij de IEP Eindtoets gewend bent.

donderdag

26

maart 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.