Terug Hulp nodig
INZICHT IN DE PRAKTIJK Iedereen zegt: “het HIS bevat een schat aan data” en dat is ook zo. De hamvraag is, hoe maak je hier in de praktijk informatie van die je kunt gebruiken in je zorgproces....
443 keer bekeken

INZICHT IN DE PRAKTIJK

Iedereen zegt: “het HIS bevat een schat aan data” en dat is ook zo. De hamvraag is, hoe maak je hier in de praktijk informatie van die je kunt gebruiken in je zorgproces.  “Het bord is vol, de ANW diensten zijn zwaar, de zorgvraag is onbeheersbaar, de dagzorg toenemend complex”. Zomaar wat zorgelijke uitroepen die in het hele land door huisartsen geslaakt worden. Een algemene roep om taakverlichting, ondersteuning van kleinere praktijken klinkt, nu het water tot de lippen stijgt. Er lijkt weinig grip te krijgen op de uit de hand lopende zorgvraag en zorgkosten. Nog harder werken is voor de meeste huisartsen niet meer mogelijk dus er zal anders gewerkt moeten gaan worden. De financiering van de zorg gaat steeds meer richting populatie-bekostiging en weg van verrichtingen-beloning. Preventie krijgt een grotere rol en inbedding van de praktijk in wijken en wijk-gerelateerde maatschappelijke problematiek vraagt om inzicht in de eigen populatie. Weer grip krijgen op je bestaan door begrip krijgen voor de diverse facetten van de medische inhoudelijke, bedrijfsmatige en financiële aspecten van een huisartsenpraktijk is het uitgangspunt van de vier uur durende LHV cursus “Inzicht in de Praktijk”. Tijdens dit onlineseminar wordt een deel van deze cursus in de vorm van een workshop van 50 minuten gegeven.

Deelname is gratis

Leerdoelen
Het doel van de workshop is het geven van voorbeelden uit de praktijk, gebaseerd op onder andere HIS data, die leiden tot:
– overzicht over de kernaspecten van de praktijkvoering
– inzicht in eigen of gewenste werkwijze en inzicht in de praktijkpopulatie
– uitzicht op een financieel, fysiek en mentaal gezonde bedrijfsvoering

Doelgroep
Huisartsen, assistentes, praktijkondersteuners, managers, beleidsmakers in de huisartsenzorg.

woensdag

31

mei 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.