Terug Hulp nodig
Vanuit HIS uw ggz patiënten volgen! Transparantie in de GGZ. Online seminar Parnassia Groep portaal Huisartsen behandelen steeds vaker zelf mensen die psychische problemen hebben. Wanneer het gaat om lichte psychische problemen, past dit binnen het huidige beleid om men...
159 keer bekeken

Vanuit HIS uw ggz patiënten volgen! Transparantie in de GGZ. Online seminar Parnassia Groep portaal

Huisartsen behandelen steeds vaker zelf mensen die psychische problemen hebben. Wanneer het gaat om lichte psychische problemen, past dit binnen het huidige beleid om mensen niet onnodig naar de specialistische ggz door te verwijzen. Dat moet de zorg beter en goedkoper maken. Over het algemeen lukt dat ook, blijkt uit peiling uit 2015 van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) onder bijna 1900 huisartsen.

Maar als de artsen complexe patiënten willen doorverwijzen omdat die echt specialistische zorg nodig hebben, lopen ze tegen problemen aan, zegt 51 procent van de ondervraagden. Zo zijn er te lange wachtlijsten en laat de samenwerking (informatie-uitwisseling) en tussen huisartsen en ggz specialisten te wensen over. Met als gevolg dat mensen die snel en specialistische zorg nodig hebben te lang door de huisarts behandeld worden.

Samen met Parnassia Groep hebben we het mogelijk gemaakt om het traject na verwijzen inzichtelijker te maken voor de huisartsenpraktijk. Met als doel samen met u de ggz-zorg voor patiënten te verbeteren.

Tijdens deze online seminar gaan we graag met u in gesprek over het Parnassia Groep portaal, hoe het werkt en welke services het u biedt. We horen dan ook graag uw mening over deze dienst! De seminar duurt 50 minuten. Deelname is gratis.

Leerdoelen
Het doel van deze seminar is om met u in gesprek te gaan over betere samenwerking in de ggz via het Parnassia Groep portaal. U maakt kennis met het Parnassia Groep portaal en haar 6 services.

De volgende 3 services worden behandeld:

• de status van het traject van de patiënt inzien binnen de GGZ
• een verwijzing doen via Parnassia Groep portaal middels VIPLive
• weten hoe het dashboard m.b.t. u verwijsinformatie te interpreteren

Doelgroep
Huisartsen, praktijkondersteuners-GGZ’s, GGZ-medewerkers (o.a. Parnassia Groep)

woensdag

21

juni 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.