Webinar overzicht Hulp nodig
419 keer bekeken

De familiebank hypotheek

De familiebank hypotheek

Een hypotheek via de familie is veel gunstiger dan geld lenen bij de bank. Ouders én kinderen kunnen vaak tot wel duizenden euro’s per jaar verdienen. Meer weten? Het webinar De familiebank hypotheek van de Consumentenbond legt uit hoe het werkt.

Het gemak waarmee je vroeger geld van de bank of een andere financiële instelling kon lenen, behoort sinds de bankencrisis tot het verleden. Steeds meer wordt daarom een beroep gedaan op ouders, andere familieleden of vrienden. De populaire term hiervoor is ‘de familiebank’.

Het ter beschikking stellen van vermogen aan anderen is niet altijd zonder risico’s en voorschriften. Hoe regel je dit op een praktische en veilige manier?

Reinout van der Heijden, financieel expert en hoofdredacteur van de Geldgids en Sandra de Jong, woordvoerder financiën van de Consumentenbond geven een overzicht van de manieren waarop u familie en vrienden met een lening en/of schenking kunt helpen. U krijgt ook uitgelegd hoe u dit goed regelt en wat de fiscale consequenties zijn.

Als lezer van de Geldgids Nieuwsbrief kunt u zich gratis voor dit webinar aanmelden. Het webinar is te volgen via tablet of pc en zal ongeveer een uur duren. Via de chat kunt u live uw vragen voorleggen aan de presentatoren.

dinsdag

10

november 2015

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.