Terug Hulp nodig

De (on)aanvaardbaarheid van het niet (blijven) verstrekken van de zakelijke betaalrekening

De (on)aanvaardbaarheid van het niet (blijven) verstrekken van de zakelijke betaalrekening

Bent u voldoende op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom het opzeggen of weigeren van een zakelijke betaalrekening?

Banken mogen een zakelijke bankrelatie opzeggen. Uit vaste rechtspraak volgt echter dat een opzegging naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar kan zijn. In dit webinar gaat de docent in op de problematiek rondom het al dan niet opzeggen van een zakelijke betaalrekening. Ook bespreekt zij recente jurisprudentie over het opzeggen of het weigeren een zakelijke betaalrekening. 

Vragen waarop u een antwoord krijgt:

- Welke (tussen)oplossingen zijn denkbaar om te voorkomen dat partijen moeten procederen over het (blijven) verstrekken van een zakelijke betaalrekening?

- Welke eisen mag een bank dan aan de klant stellen om een verhoogd integriteitsrisico tegen te gaan en waaraan de klant moet meewerken om een opzegging te voorkomen?

- Welke omstandigheden kleuren de belangenafweging door de rechter in?

- Onder welke omstandigheden kan een bank toch gehouden worden een zakelijke betaalrekening te verstrekken?

Docent: Mr. Maartje Van der Beek, advocaat BarentsKrans

Punten: 1 PO-punt NOvA

Prijs: € 100,- (btw-vrij)

LET OP: Zodra u op de rode knop ‘Aanmelden voor dit webinar’ of ‘Bekijk dit webinar’ klikt, schrijft u zich in en zult u voor het webinar een factuur ontvangen (tenzij u deelnemer bent aan het Altijd scherp abonnement, of het webinar binnen uw webinarbundel valt’.

donderdag

8

april 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.