Terug Hulp nodig

Actualiteiten Arbeidsrecht - november 2022

Actualiteiten Arbeidsrecht - november 2022

In twee uur op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het arbeidsrecht

Het arbeidsrecht kent vele nieuwe ontwikkelingen. Hoe houdt u het overzicht? In dit webinar bespreekt de docent de belangrijkste recente jurisprudentie, nieuwe en komende wetgeving, en publicaties over arbeidsrecht. U bent in twee uur tijd weer helemaal op de hoogte. CPO-docent Femke Laagland over actualiteiten in het arbeidsrecht: 

"Op 5 juli maakte minister Van Gennip haar plannen voor de toekomstige arbeidsmarkt kenbaar. Tijdens dit webinar worden deze plannen geanalyseerd, mede in het licht van de actuele rechtspraak. Zo is aandacht voor de plannen gericht op de modernisering van het gezagscriterium, een onderwerp dat tevens terugkeert in de conclusie van A-G De Bock bij de Deliveroo-zaak. Ook is aandacht voor de plannen met betrekking tot de nadere regulering van uitzendarbeid.

Er ligt reeds een voorstel tot wijziging van de Waadi en de Hoge Raad oordeelde recent over de juridische status van het uitzendbeding bij zieke werknemers. Maar ook andere onderwerpen komen tijdens het webinar aan bod, zoals de vrijheid van meningsuiting bij ontslag en de vakantiearresten van het Hof van Justitie. Na afloop bent u weer helemaal up-to-date.

Thema’s die onder meer aanbod komen:

- Hoofdlijnenbrief arbeidsmarkt 5 juli 2022
- Modernisering gezagscriterium
- Uitzendbeding bij ziekte Ziekte en vakantie
Vrijheid van meningsuiting en ontslag 

Docent: Prof. mr. Femke Laagland, Hoogleraar (Europees) arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit

Punten: 2 PO-punten

Prijs: € 140,00,- (btw-vrij)

Let Op! Zodra u op de rode knop ‘Aanmelden voor dit webinar’ of ‘Bekijk dit webinar’ klikt, schrijft u zich in en zult u voor het webinar een factuur ontvangen. Tenzij u deelnemer van het Altijd scherp-abonnement bent, of een CPO Webinarbundel heeft.

dinsdag

29

november 2022

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.