Terug Hulp nodig

Taken en bevoegdheden curator en rechter-commissaris - december 2022

Taken en bevoegdheden curator en rechter-commissaris - december 2022

Hoe gaat u om met botsende belangen in een faillissement?

Curatoren en rechtbanken moeten zich gereedmaken om de verwachte stijging van het aantal faillissementen op te vangen. Daar hoort uiteraard actuele kennis van hun taken en bevoegdheden bij. In dit webinar geven de docenten daarvan een uitgebreid en actueel overzicht, want er zijn duidelijke veranderingen ten opzichte van een aantal jaar geleden.   Na afloop heeft u zicht op de diverse taken en bevoegdheden van de curator en de rechter-commissaris en op de discussies die spelen over de actuele veranderingen hierin als gevolg van (maatschappelijke) belangen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

Wettelijke taken van de curator, zoals beheer en vereffening van de boedel
- Zorgdragen voor belangen van maatschappelijke aard door de curator, zoals werkgelegenheid, AVG, milieu, fraude en gezondheidszorg
- De botsing van belangen van schuldeisers en andere belangen waarmee de curator te maken krijgt. Dat geldt ook voor de botsing van het collectieve belang en het individuele belang.
- Wettelijke bevoegdheden van de curator zoals horen, binnentreden, opvorderen administratie bij failliet en bij derden, etc.
- Onderscheid rechter-commissaris en de rechtbankRelatie rechter-commissaris en de curator
- De rol van de rechter-commissarisVerschillende toestemmingen die worden gegeven door de rechter-commissaris en hoe daarmee om te gaan

Docenten: Mr. drs. Jacqueline Frima, senior-rechter en teamvoorzitter team insolventie rechtbank Rotterdam
Mr. Bert Jansen, advocaat Dommerholt Advocaten NV en docent Insolventierecht, promovendus Radboud Universiteit.

Punten 1 PO-punt NOvA

Prijs:  € 100,- (btw-vrij)

Let op: Zodra u op de rode knop ‘Aanmelden voor dit webinar’ of ‘Bekijk dit webinar’ klikt, schrijft u zich in en zult u voor het webinar een factuur ontvangen. Tenzij u deelnemer van het Altijd scherp-abonnement bent, of een CPO Webinarbundel heeft.

woensdag

7

december 2022

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.