Terug Hulp nodig
88 keer bekeken

Laat je niet beperken door de beperkingen

 

De coronacrisis en de beperkende maatregelen hebben veel impact op het dagelijks leven van zelfstandig wonende 70-plussers. Met name de meer kwetsbare en hulpbehoevende ouderen krijgen minder of op een andere manier (thuis)zorg en hulp dan zij voor de corona-uitbraak gewend waren. Voor de coronacrisis waren zij al een risicogroep voor ondervoeding. Dit is waarschijnlijk versterkt in de huidige situatie.

Eerstelijns diëtisten zijn door de beperkende maatregelen gedwongen hun patiënten contact anders te organiseren. Ook ligt de focus in scholingen en informatie de afgelopen tijd vooral op behandeling en begeleiding van coronapatiënten en is het  contact met patiënten waaronder de kwetsbare 70-plussers sterk verminderd.

Hoe kun je als eerstelijns diëtist ondanks de beperkende maatregelen toch op een goede manier werken aan voorkomen, signaleren en behandelen van ondervoeding bij kwetsbare 70-plussers?

In deze webinar zal vanuit onderzoek en praktijk worden toegelicht waarom ondervoeding juist nu op de loer ligt bij deze doelgroep en hoe je als eerstelijns diëtist in je eigen regio tot actie kunt overgaan.  

woensdag

24

juni 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.