Terug Hulp nodig
90 keer bekeken

Crisisbeheersing bij Tsunami's

Crisisbeheersing bij Tsunami's

Het Caribisch deel van het Koninkrijk ligt in een geologisch actief gebied. Aardbevingen, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen zijn daarom opgenomen in de risico profielen. De potentiële impact van deze verschijnselen is groot. Het dagelijks leven kan ontwricht worden met verstrekkende gevolgen voor de vitale infrastructuur en de economie. Bovendien is in het algemeen de tijd om te waarschuwen en te evacueren door de snelheid van een tsunami kort. 

In dit webinar wordt basiskennis over de rol van het KNMI, tsunami’s en de werking van het waarschuwingssysteem toegelicht. Het KNMI speelt een belangrijke rol voor de Openbare Lichamen in het waarschuwingsproces voor tsunami's. KNMI opereert een meetnetwerk om o.a. aardbevingen real-time te registreren en geeft duiding aan tsunami waarschuwingen. Ook monitort zij seismische en vulkanologische activiteit en verzorgt meteorologische berichtgeving. Het DCC-IenW (crisiscentrum van het ministerie van IenW) test regelmatig de crisisprocedure die in gang wordt gezet bij een tsunami waarschuwing. Maar hoe werkt dit door voor het Openbaar Lichaam dat getroffen wordt? Dit wordt door middel van een best practise toegelicht van een oefening die recent is georganiseerd op Saba samen met het KNMI.

De sprekers van dit webinar zijn:
Elske de Zeeuw - van Dalfsen van het KNMI 
Mark den Hollander - Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing -
                                   Ministerie IenW 
Lune Zijnen - Crisis & Disaster / Public Order & Safety Advisor Openbaar Lichaam Saba

Tijdens het webinar bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Het webinar wordt in het Nederlands gegeven en wordt opgenomen om later (met Engelse ondertiteling) on demand terug te kunnen kijken. 

dinsdag

18

april 2023

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.