Terug Hulp nodig
Webinar De lokale democratie en het Coronavirus Er zijn strikte maatregelen genomen om te voorkomen dat het Coronavirus zich te snel verspreidt. De oproep vanuit de Rijksoverheid is om bijeenkomsten zoveel mogelijk te...
1222 keer bekeken

Webinar De lokale democratie en het Coronavirus

Ruimte voor digitale beraadslaging en stemming

Er zijn strikte maatregelen genomen om te voorkomen dat het Coronavirus zich te snel verspreidt. De oproep vanuit de Rijksoverheid is om bijeenkomsten zoveel mogelijk te mijden. Gemeenten en provincies zoeken naar mogelijkheden om hun noodzakelijke bijeenkomsten en democratische besluitvorming doorgang te laten vinden. In de afgelopen 2 weken is veel informatie gedeeld over digitaal vergaderen en wordt er volop mee geƫxperimenteerd. Momenteel werkt de regering aan een Spoedwet, om de mogelijkheden voor digitale besluitvorming te verruimen.

 

Het samenwerkingsprogramma Democratie in Actie organiseert een webinar over digitaal vergaderen en digitale besluitvorming. In het webinar gaat Roger Broer, juridisch adviseur bij de VNG, in op de juridische mogelijkheden van digitaal vergaderen. Hans Rijs heeft als griffier van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, tevens lid van het bestuur van de Vereniging van Griffiers, hier afgelopen week al ervaring mee opgedaan. Hij zal in het webinar de inventarisatie van digitale vergadermogelijkheden toelichten. Petra Paulides, adviseur van Democratie in Actie treedt op als host.

 

Vragen kunnen vooraf worden gesteld bij de aanmelding, zodat deze mee kunnen worden genomen tijdens de webinar. Vragen kunnen ook tijdens het webinar worden gesteld. Er zal een team van experts beschikbaar zijn om deze te beantwoorden.

vrijdag

3

april 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.