Terug Hulp nodig
Webinar Digitaal vergaderen en digitale besluitvorming (Spoedwet) Het kabinet heeft op 27 maart ingestemd met het wetsvoorstel de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming. Na advies van de Raad van State heeft de Tweede ...
658 keer bekeken

Webinar Digitaal vergaderen en digitale besluitvorming (Spoedwet)

Het kabinet heeft op 27 maart ingestemd met het wetsvoorstel de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming. Na advies van de Raad van State heeft de Tweede Kamer op 1 april met deze wet ingestemd. De wet is nu aangeboden aan de Eerste Kamer, die de wet komende week (week 15) zal behandelen. Deze Spoedwet, zal de juridische mogelijkheden voor digitale besluitvorming verruimen.  

Op vrijdag 3 april vond een eerste webinar plaats over digitaal vergaderen en digitale besluitvorming. In dit webinar met de titel ‘de lokale democratie en het Coronavirus’ lag het accent op de techniek. Dit webinar is terug te kijken via www.lokale-democratie.nl. Op vrijdag 10 april organiseert het samenwerkingsprogramma Democratie in Actie een tweede webinar over dit onderwerp. In dit tweede webinar gaan experts van het ministerie van BZK en van de VNG in op de juridische aspecten van de Spoedwet en de mogelijkheden die deze voor raden, staten en waterschappen biedt.  Daarnaast delen we ervaringen van gemeenten die al digitaal vergaderd hebben: wat bekent dat voor de vergaderafspraken en het reglement van orde? Petra Paulides, adviseur van Democratie in Actie treedt weer op als host.  

Vragen kunnen vooraf worden gesteld bij de aanmelding, zodat deze mee kunnen worden genomen in het webinar.

Vragen kunnen ook tijdens het webinar worden gesteld.

vrijdag

10

april 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.