Terug Hulp nodig
Digitale participatie: verbinding in tijden van Corona Op 21 april 2020 werd duidelijk dat de strikte maatregelen die genomen zijn om te voorkomen dat het Coronavirus zich te snel verspreidt voorlopig nog blijven gelden. Gem...
558 keer bekeken

Digitale participatie: verbinding in tijden van Corona

Digitale participatie: verbinding in tijden van Corona

Op 21 april 2020 werd duidelijk dat de strikte maatregelen die genomen zijn om te voorkomen dat het Coronavirus zich te snel verspreidt voorlopig nog blijven gelden. Gemeenten, provincies en waterschappen zoeken naar mogelijkheden om noodzakelijke bijeenkomsten en democratische besluitvorming toch doorgang te kunnen laten vinden.    

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor de voortgang van projecten, waarbij inspraak- en participatieprocessen niet langer kunnen worden uitgesteld. Zowel binnen gemeentes, provincies als waterschappen

Het samenwerkingsprogramma Democratie in Actie organiseert daarom een webinar over digitale participatie, waarbij we ingegaan op het nut en de noodzaak daarvan. We presenteren een ‘handreiking’ waarmee bestuurders, volksvertegenwoordigers en ambtenaren snel aan de slag kunnen met inspraak- en participatieprocessen. Ook bespreken we praktische tips en trucs om met vertrouwen aan de slag te gaan met digitale participatie. Wieke Paulusma; raadslid in Groningen, wethouder Roy Geers uit ’s-Hertogenbosch en een griffier komen aan het woord en delen ervaringen uit hun eigen praktijk.   Vragen kunt u vooraf stellen, bij uw aanmelding, zodat we deze mee kunnen nemen tijdens het webinar.

Vragen kunnen ook tijdens het webinar worden gesteld. Er zal een team van experts beschikbaar zijn om deze te beantwoorden.  

vrijdag

8

mei 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.