Terug Hulp nodig
Aan de slag met digitale inspraak en participatie in Coronatijd? U overweegt om digitale inspraak of participatie op te starten voor een concreet project, plan of programma binnen uw organisatie. Hoe pakt u dat nu praktisch aan? Wat ku...
718 keer bekeken

Aan de slag met digitale inspraak en participatie in Coronatijd?

Wat kunt u leren van andere organisaties die al ervaringen hebben opgedaan, om snel aan de slag te kunnen gaan?
Aan de slag met digitale inspraak en participatie in Coronatijd?

U overweegt om digitale inspraak of participatie op te starten voor een concreet project, plan of programma binnen uw organisatie. Hoe pakt u dat nu praktisch aan? Wat kunt u vandaag al doen en wat is daarbij belangrijk om te weten? Wat kunt u leren van andere organisaties die al ervaringen hebben opgedaan en vooral hoe kunt u snel aan de slag?   

De antwoorden op bovenstaande vragen krijgt u in dit webinar. We gaan in op de noodzaak van transparantie, inspraak en consultatie van inwoners in de lokale democratie. Daarna focussen we op de praktische invulling en suggesties voor tools die al ontwikkeld zijn binnen Democratie in Actie.  We bespreken het belang van een goede afweging en het vormgeven van (digitale) participatie, aan de hand van de Think! App. We laten een voorbeeld zien van digitale consultatie bij een bijeenkomst in het kader van een gezamenlijke RES bijeenkomst. Als laatste brengen wij de participatieplatformen “Open Stad” en “Consul” onder uw aandacht en geven aan welke mogelijkheden deze bieden om die ook binnen uw organisatie in te zetten.

Vragen kunt u stellen bij uw aanmelding, zodat we deze mee kunnen nemen tijdens het webinar. Vragen kunnen ook gedurende het webinar worden gesteld. Er zal een team van experts beschikbaar zijn om deze te beantwoorden.

vrijdag

15

mei 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.