Terug Hulp nodig
Webinar Vergaderen in de anderhalvemetersamenleving: digitaal of fysiek? Nu de coronamaatregelen langzaamaan worden versoepeld, leven er bij griffiers, raadsleden, wethouders en burgemeesters veel juridische en praktische vragen over hoe in d...
338 keer bekeken

Webinar Vergaderen in de anderhalvemetersamenleving: digitaal of fysiek?

Nu de coronamaatregelen langzaamaan worden versoepeld, leven er bij griffiers, raadsleden, wethouders en burgemeesters veel juridische en praktische vragen over hoe in deze situatie het beste te vergaderen: digitaal of fysiek met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Om u hierbij te helpen organiseert het samenwerkingsprogramma Democratie in Actie het webinar ‘Vergaderen in de anderhalvemetersamenleving; digitaal of fysiek?’  
In dit webinar gaan we in op de mogelijkheden en beperkingen van digitaal en fysiek vergaderen onder de huidige omstandigheden. We bespreken daarbij de overwegingen en dilemma’s die een rol spelen bij de keuze. Ook gaan we in op de juridische kaders en praktische mogelijkheden om in een ruimte fysiek bij elkaar te komen voor een vergadering. U krijgt natuurlijk ook voorbeelden van overheden die hebben gekozen voor meer fysiek vergaderen of juist voor een uitbreiding van het digitaal vergaderen. Daarnaast bespreken we de mogelijkheden voor inspraak en participatie van inwoners bij raadsbijeenkomsten.  

Democratie in Actie werkt momenteel aan een handreiking ‘Vergaderen in de anderhalvemetersamenleving’. Deze handreiking is vanaf woensdag 24 juni beschikbaar op de website www.lokale-democratie.nl. De inhoud van de handreiking lichten we toe tijdens het webinar.

Het webinar vindt plaats op vrijdag 26 juni van 11.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan via de button, hiernaast

Vragen kunt u vooraf stellen, bij uw aanmelding, zodat we deze mee kunnen nemen tijdens het webinar. Ook tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan een team van experts -die uw vragen beantwoorden.

vrijdag

26

juni 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.