Terug Hulp nodig

DFT: Gratis webinar "Starten met beleggen"

DFT: Gratis webinar "Starten met beleggen"

Is beleggen echt geschikt voor iedereen en hoe kun je een keuze maken uit de grote variatie van verschillende producten? 

De beleggingsexperts Martijn Rozemuller en Peter Siks weten het zeker: beleggen is eenvoudig en geschikt voor iedereen. Sterker nog, zij stellen dat iedereen zou moeten beleggen. ‘De spaarrente staat erg laag en daarnaast is er ook een noodzaak te gaan beleggen; de jongere generatie zal steeds meer zelf voor voorzieningen (zorg, pensioen enz.) moeten zorgen en dat redden ze niet met sparen’.

Beleggen staat bekend als moeilijk en vooral weinig transparant. Niet geheel onterecht. De prijs van een belegging is een goed voorbeeld: je moet al snel rekening houden met een drietal factoren om de echte prijs te kennen. Bovendien is beleggen niet zeker: de waarde van aandelen en fondsen kunnen stijgen, maar ook dalen. Het verklaart waarom ruim 85% spaart en genoegen neemt met een lage rente, terwijl slechts ongeveer 10% van de Nederlanders belegt.  

Financieel journalist Irene van den Berg voelt Rozemuller en Siks aan de tand over hun stelling: is beleggen wel écht geschikt voor iedereen en zo ja, hoe moet dat dan? Tijdens de uitzending zal ze vooral ingaan op jouw vragen, bijvoorbeeld: is beleggen wel geschikt, waarom zou je eigenlijk beleggen, hoe doorgrond je eenvoudig die vage prijzen, de echte opbrengsten en hoe maak je een keuze uit het oerwoud aan verschillende producten?

maandag

29

mei 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.