Jouw webinar in 6 stappen

Hoe zorg je ervoor dat jouw eerste webinar tot in de puntjes is voorbereid? In dit draaiboek leggen het we in 6 eenvoudige stappen aan je uit!

1. Boek het webinar in

De eerste stap om daadwerkelijk tot een geslaagd webinar te komen, is het helder in kaart hebben van de doelstelling en de boodschap die je wilt overbrengen naar jouw publiek. Voor alle betrokken partijen moet duidelijk zijn wat je organisatie wil bereiken met het webinar.

Lees verder
Medewerkers bespreken statistiek
Hand wijst naar doelgroep

2. Personaliseer je webinaromgeving

Voordat je webinars gaat organiseren via ons platform richten wij een webinaromgeving in op basis van de gewenste huisstijl. In deze omgeving worden alle aankomende webinars getoond en bewaren wij alle reeds plaatsgevonden webinars.

Lees verder

3. Inschrijflink

Je ontvangt een inschrijflink waarmee klanten zich eenvoudig kunnen aanmelden voor het webinar.

Lees verder
Typen op een toetsenbord van een laptop
Dame werkt op laptop

4. Registreer je doelgroep

Als de datum vaststaat en de inschrijflink compleet is, kun je het webinar delen met je doelgroep. Ons advies is om minimaal 2 weken van te voren te starten met uitnodigen en in aanloop naar het webinar nog 2 à 3 herinneringen te versturen.

Lees verder

5. Invulling van jouw webinar

Zodra de uitnodiging de deur uit is, kan er gestart worden met de invulling van het webinar. Hiermee bedoelen wij het gebruik van de functionaliteiten.

Lees verder
Hand houdt lamp vast
Filmcamera

6. De dag van het webinar

Nadat de invulling van het webinar duidelijk is, ben je klaar voor de uitvoering. Met een aantal stappen zorgen we ervoor dat de dag van het webinar vanaf aankomst tot afloop zo goed mogelijk verloopt.

Lees verder