Stap 1: Boek het webinar in

Voorbereidingstijd

4-6 weken voor aanvang

Bevestiging

Binnen 24 uur bevestiging van Online Seminar

Stappen

1. Doelstelling en boodschap

De eerste stap om daadwerkelijk tot een geslaagd webinar te komen, is het helder in kaart hebben van de doelstelling en de boodschap die je wilt overbrengen naar jouw publiek. Voor alle betrokken partijen moet duidelijk zijn wat de organisatie wil bereiken met het webinar.

2. Doelgroep

Bepaal wat de doelgroep is. Voor wie wordt dit webinar gehouden, en waarom is de informatie relevant voor deze doelgroep? Wanneer is het beste tijdstip om de doelgroep te benaderen?

3. Sprekers

Het bepalen van de spreker(s) is de volgende stap.

4. Inboekaanvraag

Nu de doelstelling, doelgroep en de spreker bekend zijn, is het van belang een inboekaanvraag in te dienen. Via www.onlineseminar.nl/inboeken kun je een aanvraag voor een datum en tijdstip indienen.

Toelichting

Korte toelichting op dit online formulier hierbij is:
Publiek webinar: Het webinar is voor iedereen toegankelijk. Het webinar is zichtbaar op de overzichts- en archiefpagina.
Verborgen webinar: Het webinar is alleen op uitnodiging toegankelijk. Het webinar is niet zichtbaar op de overzichts- en archiefpagina.
Privé: De link is niet overdraagbaar. Per login kan slechts één deelnemer het webinar bekijken.

Optioneel

Sprekerstraining

Op basis van de ervaring van de spreker(s) kan er voor gekozen worden om een sprekerstraining in te plannen. Gedurende de training krijgen de sprekers uitleg over het presenteren van een webinar en het gebruik van de functionaliteiten. Daarnaast gaan de sprekers de studio in om het webinar te oefenen.

Sprekers inbellen

Het is mogelijk om sprekers op afstand te laten presenteren gedurende het webinar. Je kunt er voor kiezen om alle sprekers van afstand te laten presenteren of een combinatie te maken met één van onze studio’s. Voorafgaand aan het live webinar zal er een technische test gepland worden met de sprekers op afstand.

Adressen uitsluiten

Het is mogelijk om op basis van e-mailextensie alleen specifieke personen toegang te geven. Dit kan zowel op webinar- als omgevingsniveau toegevoegd worden.

Inhoudsopgave

Vorige

Stap 2: Maak de omgeving van je webinar persoonlijk

Volgende