Stap 6: De dag van het webinar

Nadat de invulling van het webinar duidelijk is, ben je klaar voor de uitvoering. Met een aantal stappen zorgen we ervoor dat de dag van het webinar vanaf aankomst tot afloop zo goed mogelijk verloopt.

Aankomst

Afhankelijk van het moment waarop het webinar wordt uitgezonden verwachten wij de sprekers anderhalf uur voorafgaand aan het webinar in de studio. Bij elk webinar worden de sprekers ontvangen en begeleid door ons productieteam.

Generale repetitie

De sprekers zullen in voorbereiding op het webinar de studio in gaan voor de generale repetitie. Gedurende deze sessie kunnen de laatste puntjes op de i gezet worden en treft het productieteam de laatste voorbereidingen voor de live uitzending.

Moderatoren

De moderatoren krijgen tijdens het oefenen van de sprekers een uitleg voor het modereren. Tijdens het webinar beantwoorden de moderatoren de inhoudelijke vragen die binnenkomen via de live chat of sturen deze door naar de sprekers in de studio. Gedurende de uitzending is er een technische host van ons aanwezig die de technische vragen afhandelt en de moderatoren begeleidt.

Na afloop van het webinar

Direct na afloop van het webinar vindt er een evaluatie plaats. Je kunt een rapportage met de verzamelde deelnemersactiviteiten uit de admintool exporteren, waaronder de enquêteresultaten, call-to-action clicks en het verloop van de participatie.

Terugkijken

Het interactieve on demand webinar is direct na afloop van het live webinar beschikbaar. De deelnemers kunnen via dezelfde link als het live webinar de uitzending terugkijken. Uit ervaring weten wij dat het on demand webinar nog een grote boost kan geven op het bereik van het webinar. Maak dan ook zeker gebruik van een follow-up e-mail waarbij je de doelgroep nogmaals attendeert op het webinar.

Stap 5: Invulling van jouw webinar

Vorige

Inhoudsopgave

Volgende