Terug Hulp nodig
206 keer bekeken

Deelnemersspecial | Quantumtechnologie: toepassingsgebieden en ethisch-juridische aspecten

Deelnemersspecial | Quantumtechnologie: toepassingsgebieden en ethisch-juridische aspecten

Aan de horizon verschijnt een nieuwe technologie: quantumtechnologie. De technologie en de ideeën over toepassingen bestaan al een tijdje, maar door een aantal doorbraken is de ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt.

Nederland speelt hier een belangrijke rol in en heeft de ambitie uitgesproken internationaal gidsland voor quantumtechnologie te worden.


ECP | Platform voor de InformatieSamenleving stelt zich ten doel om samen met haar netwerk bij te dragen aan een tijdige en goede voorbereiding van de maatschappij op de impact van quantumtechnologie en de kansen te benutten die de technologie biedt.

In 2019 publiceerde ECP met haar werkgroep quantum en quantumexperts uit het netwerk een essay met de titel ‘Verkenning quantumtechnologie – Aanbevelingen ter voorbereiding op een gezamenlijke toekomst met quantumtechnologie’. De publicatie van het essay markeerde het startpunt van een community die, gefaciliteerd door ECP, belanghebbenden verbindt om kennisuitwisseling en debat rond quantumtechnologie op gang te brengen. ECP wil met het platform ertoe bijdragen dat de samenleving zich tijdig voorbereidt op de komst van quantumtechnologie. Op het Jaarcongres ECP in 2019 werd een aanzet gegeven met een sessie over de stand van zaken van quantumtechnologie en de vraag wanneer de technologie toepasbaar wordt.

Als vervolg hierop wordt u 3 september in het webinar meegenomen in de toepassingsgebieden van quantum en de ethisch-juridische aspecten hiervan. Kunnen we nu al iets met deze disruptieve technologie? Zijn er organisaties die al werken met quantum en hoe passen zij de technologie toe? Als maatschappelijke verbinder laat ECP de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid aan het woord en nemen we de bijkomende ethische vraagstukken onder de loep.


Programma
10.00 – 10.10 uur | Inleiding programma met Victor Land (Quantum Delta Nederland) en Maran van Heesch (Quantum security specialist, TNO).
10.10 – 10.25 uur | Up-to-speed over quantumtechnologie en plannen TNO & QuSoft
10.25 – 10.40 uur | Toepassingen in de praktijk – over de toepassing van quantumtechnologie en dienstverlening IBM die hierin ondersteunt
10.40 – 10.55 uur | Toepassing in de praktijk – KPN neemt ons mee in hun toepassing van quantuminternet
10.55 – 11.10 uur | ECP en Quantum Delta Nederland (de Nationale Quantumtechnologie Agenda) bespreken verschillende invalshoeken op ethisch-juridisch vlak


Meld u nu eenvoudig aan via de aanmeldbutton onderaan (mobile) of rechts boven in uw scherm (desktop).

donderdag

3

september 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.