Terug Hulp nodig
168 keer bekeken

ECP Deelnemersspecial: Digitalisering & Duurzaamheid: Sessie 1

Een drieluik van kansen, uitdagingen en richting geven

Op donderdag 21 april organiseert ECP deelnemersspecial: Digitalisering & Duurzaamheid: Sessie 1.

We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij dit webinar.

De thema’s klimaatopwarming en digitalisering zijn belangrijke topics voor het EU-beleid. Nederland heeft de wens om het klimaat voor de toekomstige generatie goed in te richten, waarbij digitalisering tegenwoordig een belangrijke rol speelt. Beide thema’s staan dus in verband met elkaar, maar zorgen vaak ook voor tegenstellingen zoals het sluiten van CO2 producerende fabrieken en het uit subsidiëren van boerenbedrijven, terwijl er steeds vaker veel energieverbruikende datacenters worden gebouwd.

De ambitie van het kabinet is als volgt geformuleerd: ‘’..het kabinet wil zich dit jaar met betrokken partners en lidstaten inzetten om de digitaliserings-transitie ook een duurzame transitie te laten zijn’’. ECP gaat met een drieluik dit onderwerp verkennen. Hoe kunnen we ICT verduurzamen? Hoe verduurzamen met Nederland met de inzet van ICT? Welke rol kan ICT spelen bij het verduurzamen van onze eigen leefomgeving? En hoe moet het systeem dan worden aangepast?

ECP organiseert dit jaar drie events over Digitalisering & Duurzaamheid. We inspireren deelnemers met kansen, uitdagingen en strategieën rondom de thema’s klimaatopwarming en digitalisering. Diverse sprekers uit het bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke organisaties en wetenschap schuiven bij ons aan tafel om hierover in gesprek te gaan. Tijdens de eerste sessie ligt op het verkennen van kansen binnen deze thematiek.

 

Titel: ECP Deelnemersspecial: Digitalisering & Duurzaamheid: Sessie 1 
Datum: Donderdag 21 april 
Tijd: 14:30 – 15:30 uur

 

*Mocht u geen bevestiging in uw mail ontvangen, dan kunt u uw spam folder checken.

donderdag

21

april 2022

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.