Terug Hulp nodig
93 keer bekeken

NL AIC | Webinar kick-off werkgroep Cultuur

NL AIC | Webinar kick-off werkgroep Cultuur

Dit webinar is bedoeld voor alle partijen, die werkzaam zijn in de sector Cultuur. Eppo van Nispen tot Sevenaer, kwartiermaker Cultuur bij de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), gaat in op de uitdagingen, acties en betrokkenheid van partijen.

 

Uitdaging

Artificial Intelligence (AI) biedt uiteenlopende mogelijkheden voor de cultuursector, waarin erfgoed, media en (podium)kunsten sterk zijn vertegenwoordigd. Aansluiting bij de ontwikkelingen van AI is voor deze sector cruciaal met het oog op de toekomst. Momenteel wordt AI sporadisch ingezet voor bijvoorbeeld detectie van nepnieuws, automatisch annoteren van erfgoedcollecties of het componeren van muziek. Door de zichtbaarheid in zowel de publieke ruimte (denk aan bibliotheken en musea) alsook via diverse digitale distributiekanalen is de sector bij uitstek in staat om een breed publiek (op een speelse manier) kennis te laten maken over de verantwoorde inzet van AI in verschillende maatschappelijke sectoren. Voor een structurele en efficiƫnte toepassing is meer vraaggedreven AI-onderzoek nodig.

Deelnemers van de NL AIC gaan binnen de werkgroep aan de slag om samen met de kwartiermaker deze kansen en uitdagingen te identificeren, zodat concrete plannen voor het toepassen van AI kunnen worden ontwikkeld.

                                                  Eppo ECP

maandag

7

september 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.