Terug Hulp nodig
165 keer terug gekeken

EPC-concepten voor kleinschalige woningbouw

EPC-concepten voor kleinschalige woningbouw

Vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers hebben een relatief groot geveloppervlak. Daardoor heeft de keuze van de gevelisolatie een grote invloed op de EPC, maar ook op de prijs van de woning. Voor ontwikkelende aannemers, opdrachtgevers en betrokken architecten is zowel hoge kwaliteit als een scherpe prijs van groot belang in deze markt. Diverse mogelijkheden om te voldoen aan de wettelijke EPC-eis van 0,4 of lager, worden in dit webinar naast elkaar gezet en vergeleken op prijs en kwaliteit. Zowel bouwkundige maatregelen als installatietechnische maatregelen worden toegelicht door deskundige sprekers. Ook de kwaliteit van uitvoering van met name de gevelisolatie komt aan de orde, want woningen moeten niet alleen op papier kloppen, maar moeten ook in de praktijk waarmaken wat aan opdrachtgevers en bewoners is beloofd.

De sprekers van dit webinar zijn:
Jeroen Stephan van S&W Consultancy. Hij zal ingaan op verschillende samenhangende concepten om te voldoen aan de EPC-eis van 0,4.
Ivo van Rooy van Saint-Gobain Isover zal ingaan op de uitvoering van de gevelisolatie en hoe de kwaliteit daarvan kan worden gewaarborgd.
Rik Altena van DWA zal spreken over installatietechnische keuzes en aspecten waar rekening mee gehouden moet worden bij een EPC van 0,4, bij energieneutraal bouwen en bij Nul op de Meter.

donderdag

6

oktober 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.