Terug Hulp nodig
117 keer terug gekeken

Ontwerpen van duurzame installaties bij nieuwbouw

Ontwerpen van duurzame installaties bij nieuwbouw

donderdag 3 november 2016, van 12.30 tot 13.30 uur

Waar begin je als je een duurzame installatie voor een nieuw gebouw wilt opstellen. Uiteraard eerst bij de functionele en esthetische eisen, maar wat dan? Hoe kies je uit alle opties de juist combinatie? Warmtepompen, wtw-installaties, ventilatie en elektriciteitsvoorziening moeten nauw op elkaar aansluiten en precies berekend worden: zowel onder- als overcapaciteit zijn onwenselijk.
In dit webinar gaan we in op dat keuzeproces, op de verschillende keuzes met het oog op het warmtepompsysteem en op de praktische uitvoering in een voorbeeldproject.

Dit is het laatste in een serie van vier, gratis webinars - in samenwerking met Vaillant - over duurzame installaties in energiezuinige nieuwbouwwoningen en bij energiebesparende renovaties. De webinars zijn speciaal bedoeld voor architecten en ontwikkelende aannemers die (bijna) nul-op-de-meterwoningen willen realiseren. 

De webinars vinden plaats op: 23 mei (terugkijken), 16 juni (terugkijken), 22 september (terugkijken) en 3 november. 
De verschillende thema's vullen elkaar aan. Inschrijving is gratis en kan pér webinar, maar voor geïnteresseerden is het aan te raden om zich in één keer aan te melden voor alle vier webinars. 
Klik hier om u gratis aan te melden voor alle webinars.

Onderwerpen zijn:
• subsidiemogelijkheden voor energiebesparende installaties (ISDE en andere);
• hybride warmtepompsystemen;
• lucht- en aardwarmtepompsystemen;
• zonlichtinstallaties;
• keuzes en beslissingen bij het ontwerpen van energiezuinige installaties en de installatietechnische uitdagingen hierbij.

In deze webinarserie delen tal van deskundigen uit de praktijk hun kennis over dit onderwerp, ondersteund met foto’s, graphics en filmbeelden. Webinars volgt u thuis of op uw werkplek, achter uw eigen computer of laptop. Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de sprekers in de studio.

donderdag

3

november 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.