Terug Hulp nodig
98 keer terug gekeken

De juiste keuzes bij woningrenovatie

De juiste keuzes bij woningrenovatie

Energetische en financiële aspecten

Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad is de komende jaren dé grote opgave voor woningcorporaties. In 2020 moeten huurwoningen in Nederland gemiddeld energielabel B hebben en in 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Daarvoor is het nodig om per complex te bekijken wat de juiste maatregelen zijn om nu te nemen en wat er eventueel later nog aan kan worden toegevoegd. Soms zal dat leiden tot een keuze voor een opwaardering tot label B; in andere gevallen is energieneutraal of passiefhuisniveau de juiste keuze.

In dit webinar komen diverse aspecten aan de orde die een rol spelen bij het maken van de juiste keuzes. Een belangrijke rol daarin speelt de resterende levensduur van een woning, maar ook wet- en regelgeving en stimuleringsregelingen zijn van invloed. In de praktijk blijken dat lastige afwegingen, waarvoor corporaties ook steeds vaker een beroep doen op de deskundigheid van aannemers.

Sprekers zijn onder meer Harm Valk, Senior adviseur Energie & Duurzaamheid bij de Nieman Groep, en Gerrit Jan Kuiper, Productdeveloper bij Kingspan Unidek.

donderdag

15

september 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.