Terug Hulp nodig
139 keer terug gekeken

Ontwerpen met duurzame installaties bij renovaties

Ontwerpen met duurzame installaties bij renovaties

donderdag 16 juni 2016, van 12.30 uur tot 13.30 uur

Architecten, ontwikkelaars en aannemers die bestaande gebouwen willen renoveren hebben vaak vragen over de precieze dimensionering  en samenstelling van de te installeren installaties. Gelukkig zijn er gespecialiseerde bureaus, fabrikanten en installateurs die kunnen meedenken over zulke kwesties.
In dit webinar bespreken we de meest gestelde vragen en dilemma’s die architecten en ontwerpers over dit onderwerp bezighouden. Vervolgens gaan we dieper in op de techniek van warmtepompen, zonlichtinstallaties en hybride systemen. Daarna licht een gekwalificeerde installateur toe, aan de hand van concrete voorbeelden, hoe in de bestaande bouw met afgiftesystemen, instellingen en waterzijdig afstellen moet worden omgegaan om de rendementen te halen die worden toegezegd.

Dit is het tweede in een serie van vier, gratis webinars - in samenwerking met Vaillant - over duurzame installaties in energiezuinige nieuwbouwwoningen en bij energiebesparende renovaties. De webinars zijn speciaal bedoeld voor architecten en ontwikkelende aannemers die (bijna) nul-op-de-meterwoningen willen realiseren. 

De webinars vinden plaats op: 23 mei (terugkijken), 16 juni, 22 september en 3 november. 
De verschillende thema's vullen elkaar aan. Inschrijving is gratis en kan pér webinar, maar voor geïnteresseerden is het aan te raden om zich in één keer aan te melden voor alle vier webinars.
Klik hier om u gratis aan te melden voor alle webinars.

Onderwerpen zijn:

• subsidiemogelijkheden voor energiebesparende installaties (ISDE en andere);
• hybride warmtepompsystemen;
• lucht- en aardwarmtepompsystemen;
• zonlichtinstallaties;
• keuzes en beslissingen bij het ontwerpen van energiezuinige installaties en de installatietechnische uitdagingen hierbij.

In deze webinarserie delen tal van deskundigen uit de praktijk hun kennis over dit onderwerp, ondersteund met foto’s, graphics en filmbeelden. Webinars volgt u thuis of op uw werkplek, achter uw eigen computer of laptop. Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de sprekers in de studio.

donderdag

16

juni 2016

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.