Terug Hulp nodig
340 keer terug gekeken

Ontwerpen en bouwen met SIPs

Ontwerpen en bouwen met SIPs

donderdag 9 maart, 12.30-13.30 uur

Ontwerpers en bouwers ontdekken steeds meer de mogelijkheden van bouwen met Structural Insulated Panels (SIP). Dit is een voor Nederland relatief nieuwe bouwmethode, die zowel geschikt is voor woningcasco’s als voor zelfdragende gevelvullende elementen in utiliteitsbouw en appartementencomplexen. SIPs zijn constructieve isolerende sandwichpanelen met een grote sterkte en stijfheid waardoor ze ook constructief kunnen worden toegepast.  

Over bouwen met SIPs houdt Eisma Bouwmedia op 9 maart een webinar, in samenwerking met Kingspan. Kingspan introduceerde recent twee bouwmethodes op basis van SIPs: Kingspan TEK voor woningcasco’s en Unidek SIPS voor utiliteits- en appartementenbouw. Kingspan TEK heeft een kern van polyurethaan; Unidek SIPS heeft een kern van EPS Platinum. In dit webinar behandelen drie sprekers in een uur tijd de techniek van bouwen met SIPs. Het webinar is na aanmelding gratis te volgen via uw eigen computer. Het live webinar biedt tevens de mogelijkheid om direct vragen te stellen.
   
Stijn Daniëls, statutair directeur Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo, zal ingaan op de vraag hoe SIPs passen in de huidige én toekomstige bouw in Nederland. SIPs worden in het buitenland al lange tijd toegepast, maar winnen in Nederland nu pas aan populariteit, vanwege onder meer de steeds hogere eisen aan thermische isolatiewaarde, luchtdichtheid, kwaliteitsgaranties en bouwsnelheid.  

Youri Verwer
van Kingspan TEK zal specifiek ingaan op de bouw van woningcasco’s met SIPs. Aan bod komen de mogelijkheden en detailleringen van het bouwsysteem en de keuzemogelijkheden in onder meer verdiepingsvloeren en gevelbekleding.  

Rolf Pennings
van Unidek SIPS zal ingaan op de mogelijkheden van SIPs als prefab oplossing voor gevelvulling, de bijbehorende detailleringen en de integratie van kozijnen in de elementen.

donderdag

9

maart 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.