Terug Hulp nodig
255 keer terug gekeken

BENG met zelfdragende baksteengevels

BENG met zelfdragende baksteengevels

donderdag 30 november, 12.30-13.30 uur

Bijna energieneutrale appartementengebouwen (BENG) zijn prima te realiseren met baksteengevels. Zowel 'traditioneel' halfsteensmetselwerk als zelfdragende buitenspouwbladen in steensmetselwerk zijn daarvoor geschikt. Gebruik van steensmetselwerk is nieuw voor deze toepassing en biedt een interessant perspectief voor duurzame middelhoogbouw.
In dit webinar gaan we specifiek in op de techniek en de voordelen van zelfdragende baksteengevels bij appartementengebouwen.

Een tipje van de sluier: een BENG appartementengebouw uitgevoerd met zelfdragende buitenspouwbladen voorkomt koudebruggen en zorgt voor een sterke reductie van het aantal onderbrekingen in het isolatiepakket. Daardoor is het gebouw optimaal te isoleren. Verder blijkt uit onderzoek dat faalkosten afnemen, dat de gebouweigenaar kan rekenen op een gebouw met een uitzonderlijk lange levensduur en dat een goede milieuprestatie ontstaat. Horizontale dilataties zijn niet meer nodig en het aantal verticale dilataties wordt gereduceerd. Ook geeft het gebruik van steensmetselwerk de architect meer vormgevingsmogelijkheden.

Sprekers bij dit webinar zijn:


Jan Peter Wingender van Office WinhovHarrie Vekemans van Adviesbureau VekemansFrank Lambregts van DGMRArie Mooiman van KNBHet webinar wordt gepresenteerd door Paul Diersen van Eisma Bouwmedia

 

 

Nieuw: Bouwwebinars zijn ook te bekijken met HTML5 technologie. Dit betekent dat wij een hoge videokwaliteitsstandaard hebben, dat het webinarplatform in elke browser te bekijken is en toegankelijk is vanaf smartphone, tablet, laptop en pc.
Ervaart u een toch een technisch probleem met het bekijken van het webinar? Neem dan contact op met ons via tel. 020 845 74 05 of via service@onlineseminar.nl.

 

donderdag

30

november 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.