Terug Hulp nodig
97 keer terug gekeken

Webinar BETER LUCHTDICHT BOUWEN

aansluitdetails in de praktijk


Luchtdicht bouwen en renoveren speelt een steeds belangrijkere rol in het bouwproces. Het werkt comfortverhogend, en speelt een grote rol in de EPC-berekeningen. Bij energiezuinig bouwen moet niet alleen worden gekeken naar adequate isolatie, maar ook naar het voorkomen van ongewenste luchtstromen. Voor een duurzame uitvoering moet tot in detail gekeken worden naar de bevestigingstechniek (ankers en montage) en naar de afdichting.  Dit webinar informeert over de achtergronden van luchtdicht bouwen en over hoe u dit kunt realiseren.


De gastsprekers van deze webinar zijn:
> Harry Nieman, directeur-eigenaar Nieman Raadgevende ingenieurs, over de bouwfysische achtergronden van het luchtdicht bouwen.
> Arjan van Termeij, productmanager, Gebroeders Bodegraven BV over de detaillering van luchtdichte aansluiting van gebouwdelen.
> Johan Wissink, projectleider Vastbouw, over beter luchtdicht bouwen in de praktijk.

Deelnemers kunnen live reageren. Vragen worden door een team van deskundigen beantwoord.


Interessant voor: Bouwtechnici, projectleiders en algemeen management van aannemers- en onderhoudsbedrijven.


Partner:

drie sterken merken bundelen de krachten

woensdag

24

april 2013

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.

Op woensdag 24 april 2013 werd het webinar ‘Beter luchtdicht bouwen’ gepresenteerd door Eisma Bouwmedia. De presentatie wordt verzorg door Harry Nieman (directeur-eigenaar Nieman Raadgevende ingenieurs), Arjan van Termeij (productmanager Gebroeders Bodegraven BV), Johan Wissink (projectleider Vastbouw).  

De deelnemers van dit interactieve webinar kunnen live hun vragen stellen. Deze worden beantwoord door moderatoren met verstand van zaken. Sommige vragen worden doorgestuurd naar de presentatoren, voor een plenaire behandeling. Ook kunnen de presentatoren de mening van de deelnemers toetsen aan de hand van polls.  

Luchtdicht bouwen speelt een steeds belangrijkere rol, niet in de minste plaats omdat het cruciaal is in de EPC-berekeningen. Daarnaast bespaart deze manier van bouwen energie en is het comfort verhogend. Tijdens het webinar wordt over de bouwfysische achtergronden van het luchtdicht bouwen gesproken. Ook de detaillering van luchtdichte aansluiting van gebouwdelen komt aan bod. Ten slotte wordt verteld hoe luchtdicht bouwen beter kan plaatsvinden in de praktijk.