Terug Hulp nodig
294 keer terug gekeken

Handvatten voor duurzame woningrenovatie

oog voor bouwdetail, installatie en communicatie
Handvatten voor duurzame woningrenovatie

In samenwerking met Kingspan Unidek

Woningcorporaties vragen renovatie-aannemers om te komen met goede en betaalbare oplossingen voor de verduurzaming van hun woningbezit. De aanpak van de gebouwschil is daarin essentieel, evenals de keuze van bijpassende energiezuinige installaties. Maar ook de beïnvloeding van het bewonersgedrag is belangrijk. Voor een geslaagde verduurzaming moeten al deze drie aspecten op orde zijn.  

Om renovatie-aannemers te helpen met goede oplossingen te komen, houdt Eisma Bouwmedia in samenwerking met Kingspan Unidek dinsdag 9 oktober een gratis webinar over de do’s and don’ts bij duurzame woningrenovatie.

Aandacht voor bouwknopen
Duurzaam renoveren begint bij de schil van de woningen omdat dat het onderdeel is met de langste levensduur. Juist daarin geldt dat halve maatregelen leiden tot kapitaalvernietiging. Ook bij gefaseerde verduurzaming moet elke stap passen in het eindplaatje van energieneutrale woningbouw. Product developer Gerrit Jan Kuiper van Kingspan Unidek zal tijdens het webinar ingaan op deze bouwkundige aspecten. Naast een hoge isolatiewaarde is de luchtdichtheid van groot belang. Dat vereist aandacht voor details, met name voor de lastige bouwknopen als nok en dakvoet en de aansluitingen van het dak op de woningscheidende wand en de kopgevel.  
Bij de aanpak van de schil hoort een energiezuinige installatie die maximaal is afgestemd op de prestaties van de schil. Jan Willem van de Groep van Factory Zero zal in het webinar de do’s en don’ts hiervan toelichten.  

Bewoner centraal
Voor corporaties is een tevreden klant heel belangrijk. Een goede duurzame renovatie heeft dus aandacht voor comfort en de kwaliteit van het binnenklimaat. Daarbij is het beloofde lage energieverbruik alleen te garanderen als de bewoner de woning goed gebruikt. Brigitte Berends van Kwartiermakers in de Bouw zal in het webinar ervaringen delen in communicatie tussen de verschillende betrokken partijen en betrekken van bewoners.

Sprekers bij dit webinar zijn:

Gerrit Jan Kuiper product developer Kingspan Unidek


Jan Willem van de Groep van Factory Zero


Brigitte Berends Kwartiermakers in de Bouw


Het webinar wordt gepresenteerd door

Henk Wind van Eisma Bouwmedia

dinsdag

9

oktober 2018

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.