Terug Hulp nodig
243 keer terug gekeken

Verduurzamen 2.0: van circulair tot warmtepomp

Verduurzamen 2.0: van circulair tot warmtepomp

In samenwerking met Vaillant

Nederland moet van het gas los. De roep om warmtepompen en andere energieopwekkers neemt daarmee toe. Is dat voldoende? Door biobased te bouwen én gebruik te maken van die nieuwe energieopwekking kun je tot de ultieme duurzame woning komen. Maar hoe kun je beide vormen nu het best combineren? Die en meerdere vragen gaan we beantwoorden tijdens het webinar 'Verduurzamen 2.0; van circulair tot warmtepomp', op dinsdag 21 mei van 12.30 tot 13.30 uur.

De focus bij het verduurzamen van gebouwen ligt momenteel heel erg op duurzaam energie opwekken. Op zich positief natuurlijk. Geen gasgebruik en minder CO2-uitstoot, dat klinkt goed. We zijn massaal woningen aan het upgraden naar 'nul-op-de-meter'. Steeds meer gebouwen krijgen zonnepanelen op het dak en we zetten breed in op energie besparen. Maar pakken we daarmee het probleem aan bij de kern? Die vraag loopt als een rode draad door dit webinar.

Sprekers bij dit webinar zijn:

Patrick Schreven, directeur ECO+BOUW en energiecommissaris van Nijmegen. Sinds 2013 houdt hij zich bezig met ecologisch, biobased en circulair bouwen in Nederland. 
Mark van de Ree is technisch project adviseur bij Vaillant. Hij rekent de hele dag aan installaties en geeft complete adviezen aan particulieren, architecten, bouwbedrijven en installateurs over de beste installatie.
Ad Vlems is initiatiefnemer en voorzitter van Ecodorp Boekel. Hij geeft lezingen aan overheden en coöperaties op het gebied van duurzaam wonen en toepassingen van biobased materialen.

Het webinar wordt gepresenteerd door Koen Wieriks, content marketing journalist bij Eisma Content Marketing.

dinsdag

21

mei 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.