Terug Hulp nodig
118 keer terug gekeken

Voorkom een gevelbrand

Voorkom een gevelbrand

In samenwerking met Rockpanel

Het onderwerp brandveiligheid komt steeds hoger op de agenda te staan. Ook de brandveiligheid van gevels in Nederland staat ter discussie. Niemand wil verantwoordelijk zijn voor een brand, maar hoe voorkom je die? Wat eist de regelgeving? En garandeert de regelgeving voldoende brandveiligheid?
Vooral naar aanleiding van de grote brand in de Grenfell Tower in Londen is ook in Nederland de discussie opgelaaid over de brandveiligheid in gebouwen van meer dan 13 meter hoogte. Het webinar 'Voorkom een gevelbrand' gaat in op de verschillende vragen die in deze discussie een rol spelen. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Aspecten van brandveilige gevels
Drie sprekers zullen in dit webinar ingaan op de verschillende aspecten van brandveilige gevels.
Prof. dr. ir. Jos Lichtenberg, bouwinnovator en emeritus hoogleraar TU Eindhoven, zal aftrappen met de risico’s op gevelbranden in Nederland en de Nederlandse bouwwijze en – details vergelijken met de Engelse situatie.
De tweede spreker is ir. Ruud van Herpen, technisch directeur bij adviesbureau Nieman en lector brandveiligheid aan de Saxion Hogeschool. Hij zal ingaan op de Nederlandse regelgeving en de rol van brandveiligheidsadviseurs.
John Relou, technical marketing manager bij Rockpanel, zal de Nederlandse regelgeving vergelijken met die in Europese buurlanden en ingaan op welke lessen er te leren zijn van de brand in Engeland.

Het webinar 'Voorkom een gevelbrand' vindt plaats op dinsdag 24 september van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Rockpanel.

Sprekers bij dit webinar zijn:

Jos Lichtenberg, Lichtenberg Consultancy en Off Road Innovations 

Ruud van Herpen, technisch directeur Nieman

John Relou, technical marketing manager bij Rockpanel

Het webinar wordt gepresenteerd door Henk Wind, van HWBouwComm bouwtechnische publicaties, voor Eisma Bouwmedia

dinsdag

24

september 2019

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.