Terug Hulp nodig
472 keer terug gekeken

Zet ‘m op 50˚C

Verduurzamingskansen in bestaande bouw
Zet ‘m op 50˚C

Verduurzamingskansen in bestaande bouw

Niet elke woning is direct geschikt om de cv-ketel te verruilen voor warmtepomptechniek. Om te voorkomen dat verduurzaming tot comfortproblemen of een torenhoge energierekening leidt, moet een woning met een goed plan worden voorbereid tot deze stap. In dit gratis webinar laten vaktechneuten zien wat deze stappen zijn. Om te beginnen moeten de omstandigheden voor lage temperatuurverwarming worden geschapen: de aanvoertemperatuur moet naar 50˚C. Eerst de omstandigheden goed, dán pas aan de warmtepomp.

Sprekers:

- Remco Onder de Linden, coördinator Kennis en Opleidingen van Alklima. Alklima is marktleidend op het gebied van duurzame installatietechniek en exclusief importeur van de installaties van Mitsubishi Electric.

- Ruud Meijns, eigenaar van M&O Techniek in Wormer. Een installatiebedrijf dat de omslag gemaakt heeft van traditioneel loodgietersbedrijf, naar het installeren en ontwikkelen van duurzame energiesystemen, zoals warmtepompinstallaties.

Doelgroep:

professionele partijen uit de bouwkolom die duurzaamheidsvraagstukken in bestaande bouw krijgen voorgeschoteld. Installateurs, adviseurs, bouwbedrijven, ontwikkelaars en woningcorporaties

De kijker leert:

Integraal te kijken naar de energietransitie

De warmtepomp-trend met nuance te duiden

Waar kansen liggen voor uitvoerend bedrijf

Klantvragen over warmtepomptechniek in perspectief te plaatsen

Haalbaarheid van warmtepomptechniek te toetsen

Hoe een warmtepomp zich gedraagt in bestaande woningen

Kritische succesfactoren in ontwerp, opwekking en afgifte te bepalen

Een stappenplan te maken voor verduurzaming


donderdag

23

januari 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.