Terug Hulp nodig
327 keer terug gekeken

Kansen voor het dak; de wereld twee keer zo groot

Kansen voor het dak; de wereld twee keer zo groot

Eisma Bouwmedia houdt in samenwerking met Zoontjens International bv op dinsdag 3 november het gratis webinar ‘Kansen voor het dak; de wereld twee keer zo groot’. Het gratis webinar is vanaf 12.30 uur live te bekijken.

Wereldwijd stijgt de vraag naar een duurzame en multifunctionele inzet van het dak. Die behoefte valt niet zomaar uit de lucht. Door de verstedelijking zijn er meer en groenere leefruimtes nodig. Ook klimaatverandering met warmere en nattere weersomstandigheden is een belangrijke factor. Meer extreme regenval doet immers een beroep op het waterbufferend vermogen van het dak. Maar ook de recreatie- en andere gebruiksfuncties mogen niet vergeten worden. Volgens Jaap Dooper, business development manager bij Zoontjens, zijn er mogelijkheden te over: “Noem een willekeurige stad en men treft er een woestenij aan braakliggende, ongebruikte platte daken aan. Toch is de multifunctionaliteit van het platte dak onmisbaar. Dat gaat van wonen, werken, recreëren, parkeren tot het opwekken van energie en waterretentie. Het lukt ons steeds beter om meerwaarde te creëren met het platte dak. Waarom dit noodzakelijk is, vertel ik tijdens dit webinar. Ik neem jullie mee naar HIGHER GROUNDS.”

Jan Kadijk is als kennis- en innovatiemanager verbonden aan de Dutch Green Building Council (DGBC). In zijn optiek kan het dak een waardevolle toevoeging bieden aan de duurzaamheidsprestaties van gebouwen. “Wanneer veel mensen samen in een stad wonen, kun je de milieufootprint laag houden. Door de COVID-19-ontwikkelingen zie je nu al dat mensen meer aangewezen zijn op hun buitenruimte. Daarom juichen wij het multi-inzetbaar maken van daken toe. In dit webinar ga ik dieper in op hoe het DGBC de kansen voor het dak ziet.”

Dirk Ebben is verantwoordelijk voor de kweek en inkoop bij Boomkwekerij Ebben. De afgelopen vijf jaar zag hij een stijgende vraag naar daktuinen. “Wij mochten al verschillende fraaie daken voorzien van bomen. Het dakbos van Depot Boijmans van Beuningen bijvoorbeeld (winnaar Rooftop Award 2020, red.). Qua ontwerp en toepassingen is er heel veel mogelijk. Maar er zijn ook valkuilen. Ik vertel de kijkers wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van bomen op een dak. Met inspirerende praktijkvoorbeelden laat ik zien dat bomen niet alleen nuttig zijnmaar vooral ook een verrassend fraaie bijdrage kunnen leveren.”

Sprekers bij dit webinar: 

Jaap Dooper – Business development manager Zoontjens

Jan Kadijk – Manager kennis en innovatie Dutch Green Building Council

Dirk Ebben – Boomkweker bij Boomkwekerij Ebben  

Koen Wieriks - Journalist Eisma Content Marketing

Meer informatie over dit en andere Bouwwebinars vindt u op www.bouwwebinar.nl 

 

dinsdag

3

november 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.