Terug Hulp nodig
2359 keer terug gekeken

BENG in praktijk

BENG in praktijk

Bouwaanvragen voor nieuwe woningen moeten sinds 1 januari 2021 voldoen aan de BENG-eisen. Wat zijn de eerste praktijkervaringen? Wat zijn de aandachtspunten en de knelpunten? En hoe verhoudt BENG zich eigenlijk tot de milieuprestatie van een gebouw? Het bouwwebinar ‘BENG in praktijk’ geeft antwoord op deze vragen.

De nieuwe eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen vervangen de bekende EPC. Dit vraagt om een andere benadering van het ontwerpproces. In het gratis te volgen webinar ‘BENG in praktijk’ gaan drie deskundige sprekers in op de verschillende aspecten van het ontwerpproces van een Bijna Energie Neutraal Gebouw.  

André Kruithof van Nieman Raadgevende Ingenieurs zal in zijn bijdrage aan dit webinar uiteenzetten aan welke eisen woningen moeten voldoen en welke energieconcepten daar bij passen. Ook zal hij aangeven hoe BENG in de praktijk inmiddels werkt en antwoord geven op de vragen die er in de praktijk zijn over met name warmtepompen, bodemwarmte en de comforteis TO-juli.  

Jurrian van Andel van ROCKWOOL® zal ingaan op circulariteit van materialen. Pieter Nuiten van W/E adviseurs zal ingaan op de milieuprestaties van gebouwen (MPG). Hij zal laten zien welke invloed BENG daarop heeft en hoe deze twee met elkaar in balans te brengen zijn.  

Het webinar ‘BENG in praktijk’ vindt plaats op donderdag 11 februari van 15.00 tot 16.00 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met ROCKWOOL. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Sprekers van dit webinar zijn:  

André Kruithof, senior specialist Nieman Raadgevende Ingenieurs BENG in de praktijk  

Jurrian van Andel, technical engineer ROCKWOOL B.V. Circulaire materialen  

Pieter Nuiten, senior adviseur Stichting W/E adviseurs Balanceren met BENG en MPG  

Presentator: Henk Wind, HWBouwComm bouwtechnische publicaties

donderdag

11

februari 2021

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.