Terug Hulp nodig
4044 keer bekeken

Pensioenwebinar

Stand van zaken Wet toekomst pensioenen (Wtp)
Pensioenwebinar

De Tweede Kamer heeft voor Kerst 2022 ingestemd met het wetsvoorstel Wtp. Er is een belangrijke stap gezet op weg naar een nieuw pensioenstelsel. Vanuit de Kamer zijn nog diverse wijzigingen op het wetsvoorstel aangebracht. Zo is het mogelijk gemaakt dat in het nieuwe stelsel alle gepensioneerden eenzelfde verandering van hun pensioen kunnen krijgen. Iedereen van 18 jaar (dat is nu 21 jaar) of ouder gaat vanaf 2024 deelnemen in de pensioenregeling als het bedrijf die heeft. De wet spoort kabinet, werkgevers en vakbonden aan om voor mensen die nu geen pensioen kunnen opbouwen, dit wél mogelijk te maken. Het woord is nu aan de Eerste Kamer. De FNV gaat ervan uit dat dankzij de grondige behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer, de Eerste Kamer het wetsvoorstel zonder vertraging zal kunnen behandelen en goedkeuren eind mei 2023. 

Wij praten je graag bij over de volgende actualiteiten en vervolgactiviteiten
Specialisten van het FNV pensioenteam praten je bij. Wat vindt de FNV belangrijke uitgangspunten bij de onderhandelingen met de werkgevers? We vertellen hoe we ervoor zorgen dat de leden, werkenden en gepensioneerden, betrokken worden bij de besluitvorming over het onderhandelingsresultaat. We zullen vragen beantwoorden over de gevolgen van de nieuwe wet, de nieuwe pensioenregelingen en het nieuwe nabestaandenpensioen. 

Zoals altijd is er de gelegenheid om vragen te stellen

Jouw vragen vooraf indienen
Zoals altijd is er de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen. Omdat het aantal vragen tijdens het Pensioenwebinar al snel kan oplopen, zoals bleek bij vorige uitzendingen, willen we je verzoeken om vragen die je nu al hebt alvast te delen met ons via pensioenvragencollectief@fnv.nl. Daarmee kunnen de pensioenspecialisten binnen de FNV zorgen dat alle vragen nog beter en sneller beantwoord worden. Ook tijdens de uitzending staan deze personen voor jou klaar.

Aantal deelnemers
Op basis van vorige Pensioenwebinar verwachten wij weer grote belangstelling. Aan het Pensioenwebinar op 15 juni 2023 kunnen maximaal 5000 personen deelnemen. Als er meer aanmelders komen, zenden wij het Pensioenwebinar nog een keer uit op 22 juni 2023, ook om 19:00 uur. Ook daar is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Op deze manier hoeft niemand dit belangrijke Pensioenwebinar te missen.

Pensioen is een belangrijk onderwerp wat alle mensen in Nederland vanaf 18 jaar aangaat. Het Webinar is leerzaam en je kunt je ook als belangstellende aanmelden voor de nieuwsbrief Pensioenflits Wtp op www.fnv.nl/goedpensioen. Daar vind je ook veel meer informatie over Pensioen.

Het Webinar wordt gepresenteerd door Piet Rietman, Leonne Jansen en Anne Vermeulen en er kunnen live vragen gesteld worden. Andere FNV-pensioenbestuurders beantwoorden jouw vragen achter de schermen of zo snel als mogelijk na afloop van het Webinar. 

Het Webinar wordt door de FNV georganiseerd op 15 Juni 2023 en dus eventueel ook nog op 22 juni 2023, vanaf 19:00 uur ’s avonds.

Graag tot ziens tijdens het Webinar!

Het FNV-Pensioenteam.

donderdag

15

juni 2023

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.