Terug Hulp nodig

De Conversation Company - Steven van Belleghem #MB13

De Conversation Company - Steven van Belleghem #MB13

>> Top 5 shortlist Managementboek van het Jaar 2013 <<

Hoe word je een Conversation Company? Een bedrijf waar klanten en medewerkers woordvoerders worden van je bedrijf. Aan de basis ligt een open, authentieke en positieve bedrijfscultuur. Hoe zet je slim in op sociale media. En hoe manage je de vier C's - customer experience, conversatie, content en collaboratie?

Steven Van Belleghem is auteur van De Conversation Company. Dit boek staat op de shortlist voor de Managementboek van het Jaar verkiezing. Steven is een veel gevraagde spreker in binnen- en buitenland. Als inspirator, coach en adviseur vanuit zijn eigen bedrijf B-Conversational begeleidt hij bedrijven om zich aan te passen aan de hedendaagse consument. Daarnaast is hij parttime marketing professor aan de Vlerick Business School. Hij is tevens auteur van 'De Conversation Manager' (winnaar van de PIM literatuurprijs in 2010 en meer dan 30.000 verkochte exemplaren).


De Managementboek van het Jaar #freelunch specials worden mede mogelijk gemaakt door Managementboek.nl. Donderdag 18 april wordt het Managementboek van het Jaar 2013 bekend gemaakt.

donderdag

4

april 2013

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

Freelunch is een concept waarbij elke week andere onderwerpen aangesneden worden en besproken in 30 minuten.Het is een samenwerking van Crowdale en OnlineSeminar. Deze week is de start van 5 speciale webinars georganiseerd vanuit Managementboek.nl. Hierbij staan de geselecteerde managementboeken centraal die meedingen naar de titel “Managementboek van het jaar 2013”. Steven Van Belleghem is auteur van De Conversation Company. Dit boek staat op de shortlist bij de verkiezing. Hoe word je een bedrijf waar klanten en medewerkers woordvoerders worden? Hoe zet je slim in op sociale media? En hoe manage je de vier C's - customer experience, conversatie, content en collaboratie?

Steven Van Belleghem geeft de 100 deelnemers tijdens een presentatie antwoord op deze vragen. Een interactieve poll geeft bij deze webcast een beeld van de visie van de deelnemers. Hieruit blijkt dat de meerderheid dagelijks converseert met haar klant en de noodzaak daarvan inziet. Aangeven wordt dat de tendens is andere te vragen hoe goed je product of dienst is. Het basisprincipe is simpel: zorg er voor dat je klanten positief converseren met elkaar over je product of dienst. 

Onthoud: Conversatie bouwt een reputatie! In tegenstelling tot wat veel mensen denken is “word of mouth” te beïnvloeden. Steven geeft in deze webcast een goed en positief voorbeeld hiervan met het Tomorrowland Festival in België wat voor de 3e keer achtereenvolgens tot het beste festival van de wereld is uitgeroepen. Dit bereiken zij door volledige focus op beleving rondom het festival. Dit zorgt voor conversatie en uiteindelijk voor een stijgende kaartverkoop, dus meer omzet. Belangrijk is om als bedrijf een duidelijke visie te hebben over de beleving van je product of dienst. Dit vervolgens in detail toe te passen en transparant te delen met je (potentiële) klanten.

Om “word of mouth”te beïnvloeden kan er gebruik worden gemaakt van het 4Cmodel:Collaboration, Content, Conversation, Customer Experience. In het webinar wordt dit model uitgelegd. Bij Conversation Management geldt: online succes hangt af van offline gedrag. Dit online seminar geeft op een eenvoudige, begrijpelijk en interactieve manier aan waar Conversation Management over gaat en hoe bedrijven het kunnen toepassen.