Terug Hulp nodig

Leren samenwerken tussen organisaties - Edwin Kaats #MB13

Leren samenwerken tussen organisaties - Edwin Kaats #MB13

>> Top 5 shortlist Managementboek van het Jaar 2013 <<

Samen bouwen aan allianties, netwerken, ketens en partnerships. Goed kunnen samenwerken is voor de toekomst van iedere organisatie van groot belang. Het blijkt in de praktijk alleen niet eenvoudig te zijn. Edwin Kaats helpt om de regels en logica te doorzien.

Edwin Kaats is samen met Wilfrid Opheij auteur van het boek Leren Samenwerken tussen Organisatie, genomineerd voor Managementboek van het Jaar. Edwin Kaats is bestuursadviseur en als partner verbonden aan Twynstra Gudde Adviseurs en Managers. Hij promoveerde in 2008 in Tilburg op een proefschrift getiteld 'Bestuurders zijn van beteken is, allianties en netwerken in bestuurlijk perspectief'. Als (bestuurs)adviseur helpt hij organisaties die aan de wieg staan van een nieuwe samenwerking, of waar de samenwerking verbeterd moet worden. Gedwongen of vrijwillig. Naast advieswerk doet hij onderzoek en ontwikkelt hij praktische hulpmiddelen op het gebied van alliantiemanagement.

De Managementboek van het Jaar #freelunch specials worden mede mogelijk gemaakt door Managementboek.nl.


'Leren Samenwerken tussen Organisaties" is een uitgave van:

vrijdag

12

april 2013

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

Op 12 april 2013 werd het interactieve webinar ‘Leren samenwerken tussen organisaties’ georganiseerd door Crowdale, in samenwerking met Online Seminar en Managementboek.nl. De deelnemers kunnen live vragen stellen en polls invullen gedurende het webinar. Edwin Kaats presenteert. Hij is samen met Wilfrid Opheij auteur van het boek ‘Leren Samenwerken tussen Organisatie’, dat genomineerd is voor Managementboek van het Jaar. Verder is hij gepromoveerd bestuursadviseur en ontwikkelt hij hulpmiddelen op het gebied van alliantiemanagement.  

Edwin Kaats legt in een half uur uit wat de kijker kan doen om een samenwerking succesvol en kansrijk te maken. Binnen een samenwerking heb je te maken met organisaties die zelfstandig en autonoom blijven, maar met elkaar een tijdelijk werkverband vormen om iets te bereiken. Aan de hand van een figuur legt dhr. Kaats in het webinar uit dat een samenwerkingsproces aandacht, energie en goede timing vraagt. Daarnaast is het belangrijk om een passende vorm van samenwerking te vinden die gebaseerd is op een niet te zware of te lichte vorm van vertrouwen. Zonder gedeelde ambitie zal er geen effectieve en duurzame samenwerking kunnen ontstaan. Wanneer er geen recht wordt gedaan aan de belangen van partijen zal de samenwerking ooit uit elkaar vallen. Tot slot is het belangrijk dat partijen de ruimte nemen om elkaar beter te leren kennen en elkaar onbevangen te ontmoeten. De samenwerking zal dan beter verlopen.