Terug Hulp nodig

Duurzaam Ondernemen Waarmaken - Rob van Tilburg & Rob van Tulder #MB13

Duurzaam Ondernemen Waarmaken - Rob van Tilburg & Rob van Tulder #MB13

>> Top 5 shortlist Managementboek van het Jaar 2013 <<

Duurzaam ondernemen biedt grote kansen. En het wordt steeds meer een randvoorwaarde voor overleven. Rob van Tilburg en Rob van Tulder delen inzichten en handvatten die elke onderneming helpen om duurzaam ondernemen waar te maken. Onmisbaar voor de manager die wil weten welke stappen de onderneming verder kunnen helpen om koers te zetten naar volledige duurzaamheid.

Rob van Tilburg en Rob van Tulder hebben samen met Mara Francken en Andrea da Rosa het boek Duurzaam ondernemen waarmaken geschreven. Genomineerd voor Managementboek van het Jaar. Rob van Tilburg is senior adviseur duurzaam ondernemen bij Royal HaskoningDHV. Hij richt zich vanuit een bedrijfskundige optiek vooral op organisatorische en communicatieve aspecten van duurzaam ondernemen. Rob van Tulder is Professor International Business-Society Management aan RSM / Erasmus Universiteit Rotterdam.


De Managementboek van het Jaar #freelunch specials worden mede mogelijk gemaakt door Managementboek.nl.

woensdag

10

april 2013

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

Freelunch is een concept waarbij elke week andere onderwerpen aangesneden worden en besproken in 30 minuten. Het is een samenwerking van Crowdale en OnlineSeminar. Vandaag de 2e online seminar uit de serie van 5 georganiseerd vanuit Managementboek.nl. Hierbij staan de geselecteerde managementboeken centraal die meedingen naar de titel “Managementboek van het jaar 2013”. Vandaag zijn Rob van Tilburg en Rob van Tulder aan het woord. Zij hebben samen met Mara Francken en Andrea da Rosa het boek “Duurzaam ondernemen waarmaken” geschreven. De sprekers delen in dit webinar inzichten en handvatten met de deelnemers die elke onderneming helpen om duurzaam ondernemen waar te maken. Onmisbaar voor de manager die wil weten welke stappen de onderneming verder kunnen helpen om koers te zetten naar volledige duurzaamheid.

Het webinar start met een poll waaruit blijkt dat de deelnemers bij duurzaam ondernemen vooral uitgaan van de eigen verantwoordelijkheid. Onderzoek wijst uit dat er gedurende het proces van duurzaam ondernemen meer strategisch naar reputatiewinst of reputatieschade wordt gekeken door ondernemers. Uit de enquête die de sprekers onder werknemers hebben gehouden blijkt daarnaast dat de meeste van hen vinden dat hun onderneming meer aan duurzaam ondernemen zou moeten doen. Voor ondernemers is de interne communicatie daarover cruciaal. De sprekers geven in dit online seminar aan dat steeds meer ondernemers “duurzaam ondernemen” richten op de vraag vanuit de markt en op innovatie. De huidige crisis biedt daarbij juist kansen. Focus op duurzaam ondernemen biedt op langere termijn meer winstmogelijkheden.  

De basis van het boek wordt gevormd door het 4 fasen model. In dit webinar wordt genoemd model dat bestaat uit een aantal assen, toegelicht.  Deelnemers aan het online seminar kunnen zelf bekijken waar ze zich bevinden in dit model. Uit de interactieve poll blijkt dat de deelnemers aan dit webseminar verdeeld zijn over: inactief, reactief, actief en proactief. De sprekers halen voorbeelden van klanten aan over hoe zij met deze fasen omgaan. Deze worden verder in het boek uitgebreid beschreven. De conclusie van het online seminar is de constatering dat duurzaam ondernemen een continue proces in beweging is. Ondernemers zullen zichzelf constant moeten afvragen in welke fasen ze zitten om daar vervolgens op te anticiperen.