Terug Hulp nodig

Morgen mooier maken - Soulsound

Morgen mooier maken - Soulsound

We leven in een overgangstijd, een verandering van tijdperk. Een verwarrende tijd, omdat twee waardesystemen door elkaar lopen. In het tot nu toe overheersende systeem, gegroeid vanuit de liberale gedachte van 'ik denk dus ik besta' en het industriële tijdperk van 'meten is weten', draait het om kwantiteit en top-down denken.

Dit systeem heeft vorm, maar verliest meer en meer aan kracht. In het opkomende systeem spelen kwaliteit, bottom-up denken en intuïtie een grote rol. Dit systeem heeft kracht, maar nog geen vorm. Onder invloed van snel veranderende techniek en een groeiend adaptief vermogen van een jonge generatie krijgt dit nieuwe systeem snel vorm. Organisaties in deze nieuwe samenleving dienen zich snel aan te kunnen passen aan de veranderende omstandigheden. Er wordt dan ook een groot beroep gedaan op het creatief vermogen van medewerkers. Dan wordt snel gedacht aan ‘out of the box’ denken.

Maar creativiteit begint met verwondering. En dat hadden we als kind in overvloed. Ergens onderweg zijn we dat kwijt geraakt. Wat zou het mooi zijn als we die verwondering weer kunnen terughalen. Dan gaat het meer over het groter maken van onze ‘box’ dan over out of the box denken. Want wat eerst buiten onze box zat, zit dan gewoon in onze box.

In deze Freelunch kijken we hoe we onze ‘box’ kunnen vergroten, zodat we 'morgen mooier maken'.

Over Eric 

Eric Leltz (@ericleltz) is verbonden aan de Hogeschool Utrecht en houdt zich daar bezig met kennismanagement, projectmanagement, verbetermanagement en het begeleiden van student ondernemers. Ook is hij eigenaar van Soulsound i.o. waarbij organisatieverandering en persoonsontwikkeling aan de hand van muziekfragmenten tastbaar worden gemaakt. Daarnaast was Eric, tot voor kort, 8 jaar actief als fractievoorzitter in de plaatselijke politiek. 

donderdag

20

november 2014

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.