Terug Hulp nodig
Topprestaties leveren als team - Richard de Hoop Richard de Hoop is schrijver van Herrie of harmonie?. Hierin gebruikt hij muziek als metafoor voor samenwerken. Uit zijn ervaring bleek dat effectiefsamenwerken veel...
62 keer bekeken

Topprestaties leveren als team - Richard de Hoop

Topprestaties leveren als team - Richard de Hoop

Richard de Hoop is schrijver van Herrie of harmonie?. Hierin gebruikt hij muziek als metafoor voor samenwerken. Uit zijn ervaring bleek dat effectief samenwerken veel weg heeft van muzikaal samenspel. In elk goed orkest zijn alle individuele musici met hun verschillende instrumenten zo op elkaar afgestemd dat ze door begrip en enthousiasme harmonieuze klanken produceren.

Naast auteur is Richard de Hoop een gecertificeerd Belbin trainer. Hij gebruikt de bekende teamrollen van Belbin als basis voor zijn trainingen en hij vergelijkt deze karakterrollen met muziekinstrumenten.

Ter voorbereiding voor het seminar kan je de instrumententest invullen zodat je na het seminar direct aan de slag kan met virtuoos teamwork.

donderdag

21

februari 2013

Dit webinar heeft al plaatsgevonden.

Op 21 februari was er wederom een open seminar van Freelunch, zoals de naam betaamt, gedurende de lunch. Dit keer gaf Richard de Hoop de 88 kijkers inzicht over de kracht van teamwork gedurende een live presentatie. Richard de Hoop, schrijver van het boek “Herrie of harmonie” is een entertrainer, waarbij hij op een leuke manier informatie overbrengt naar de deelnemers van een webinar. Hij maakt daarbij gebruik van muziek als metafoor. Hij maakt duidelijk op welke manier de muziekwereld en de samenstelling van deze wereld kan leiden tot een samenstelling van verschillende krachten en zo gezamenlijk tot topprestaties. Er zijn een aantal onderwerpen die hij heeft toegelicht gedurende het seminar:
-        Hoe bouw je commitment in een team?
-        Hoe werk je aan sterke punten van je medemens?
-        Hoe kan je er voor zorgen dat men flexibel hun sterke punten inzetten?
Hij benadrukt dat je bewust bezig moet zijn met deze drie punten. Ze klinken vanzelfsprekend omdat de term “commitment” bijvoorbeeld vaak genoemd wordt door het bedrijfsleven. Echter, aandacht voor deze zaken wordt niet altijd zichtbaar getoond. Bij het werken aan sterke punten noemt Richard de Hoop de teamrollen van Belbin. Hij benadrukt de drie rollen in teams: een professionele rol, hiërarchische rol en een karakterrol. Deze rollen kun je ook koppelen aan een muziekinstrument. Het seminar bevat een filmpje en case die de theorie ondersteunen. Ook wordt het “Plan Do Check Act-model” genoemd en gekoppeld aan muziekinstrumenten. Bij de verschillende fasen zijn verschillende instrumenten nodig. Daarnaast heb je achtergrond muziek nodig. Men moet dus flexibel zijn om in verschillende fasen een andere rol aan te nemen en op bepaalde momenten zich meer op de achtergrond te bevinden. Wilt u meer weten over de manier van Richard de Hoop informatie weet over te brengen middels dit webinar aan de hand van muziekinstrumenten, kijk dan gerust het seminar terug via de site van OnlineSeminar of op zijn website: www.dehoopentertrainment.nl 

“30 Minuten interactie, inzicht en inspiratie,” zoals Camiel Notermans van Crowdale deze sessie noemt.