Terug Hulp nodig
38 keer bekeken

Hoe organiseer ik effectieve netwerkbijeenkomsten? - Jean Paul Wijers

Freelunch Summer School: Trends
Hoe organiseer ik effectieve netwerkbijeenkomsten? - Jean Paul Wijers

Soms lijken netwerkbijeenkomsten vooral bedoeld om níet te netwerken. Met het Protocolbureau en Institute of Strategic Relationship Management (ISRM) is Jean Paul Wijers jaarlijks betrokken bij de organisatie van vele [tientallen] netwerkevenementen. Dan wordt er vooraf gezegd dat de hoofddoelstelling van de meeting is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen. En vervolgens wordt je offerte alleen beoordeeld op inhoudelijke en creatieve ideeën voor het eventmanagement. Daar zit een rare tegenstijdigheid. Het wordt alleen een netwerkbijeenkomst als je hem ook bewust zo inricht.

Een netwerkbijeenkomst moet gestructureerd worden om effect te kunnen bereiken. Alleen dan gaat het rendement met sprongen omhoog. Samen met een goede, ook vooraf uitgedachte, evaluatie en follow-up leidt dat in alle gevallen tot een duidelijke meeropbrengst per uitgegeven euro. De kern van deze structuur is het hebben van een netwerkstrategie voor het complete netwerkproces. Alleen zo is het mogelijk om de effectiviteit van het relatiemanagement te vergroten én anderen binnen de organisatie – leidinggevenden en collega’s van andere afdelingen – te inspireren en overtuigen.

Over Jean Paul:

Jean Paul Wijers is directeur van het Protocolbureau en het Institute of Strategic Relationship Management (ISRM). Beide in Den Haag gevestigde bedrijven leveren diverse vormen van ondersteuning bij relationele of protocollaire vraagstukken, bijvoorbeeld voor evenementen. Daarnaast biedt het Protocolbureau een groot aantal protocoltrainingen; het ISRM biedt onder meer de opleiding Strategisch Relatiemanagement. 

maandag

31

augustus 2015

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.