Terug Hulp nodig

State of the Art Webinar Diabetes

State of the Art Webinar Diabetes

Geachte collega,  

Hierbij wil ik u van harte uitnodigen voor het State of the Art Webinar Diabetes op woensdag 3 juni 2020. Diabetes is op vele fronten in beweging. In dit interactieve webinar wordt u bijgepraat over drie actuele topics op het gebied van diabetes.

Update nieuwe medicatie: GLP1, SGLT-2 en praktijkervaring
Dr. Bas Schouwenberg
De internationale richtlijnen bieden plaats aan nieuwe medicamenten als GLP1 receptor agonisten en SGLT2-remmers, zeker nu belangrijke cardiovasculaire eindpunt studies met deze middelen positieve resultaten hebben laten zien. In dit onderdeel passeren de belangrijkste zaken als werking, effectiviteit, indicaties, veiligheid en voorkomen van hart- en vaatziekten de revue.

Hypoglykemie en verminderde hypo-awareness
Dr. Bastiaan de Galan
Hypoglykemieën zijn de meest frequente complicatie bij mensen met diabetes die worden behandeld met insuline of medicijnen die de afgifte van insuline stimuleren. Vooral mensen met verminderde hypo-awareness, dat zowel bij type 1 als type 2 diabetes voorkomt, hebben vaak met hypo’s te maken en lopen een sterk verhoogd risico op schade door een hypoglykemie. Hoewel verminderde hypo-awareness meestal het gevolg is van gewenning aan hypo’s en er mogelijkheden zijn om hypo’s te voorkomen, blijft de behandeling van dit probleem in de praktijk erg lastig.  

State of the Art: pompen en sensortechnologie
Dr. Nel Geelhoed-Duijvestijn
Een update van beschikbare insulinepompen en glucosesensoren. Wat weten we ervan en wat kunnen we ermee, kwaliteit, veiligheid, voorkomen van ernstige hypo’s, etc.? Wat is er nodig om optimaal te profiteren van de nieuwe technologie? En hoe zal alle nieuwe technologie de praktijk van de begeleiding van mensen met diabetes veranderen?  

Het zal gaan om een 1,5 uur durende scholing waarbij de interactie centraal staat. U kunt tijdens het webinar live vragen stellen aan de sprekers. Deelname aan het webinar is kosteloos.  

Ik hoop u op 3 juni online te mogen verwelkomen!  

Met vriendelijke groet,  

Prof. dr. Bruce Wolffenbuttel, Universitair Medisch Centrum Groningen
Voorzitter webinar    

 

Dit webinar wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Abbott en Novo Nordisk. Deze sponsoren hebben geen enkele invloed op de inhoud van het onderwijs.  

 

Programma   

20.00 uur
Introductie door voorzitter
Prof. dr. Bruce Wolffenbuttel, UMCG Groningen   

20.10 uur
Deel 1: Update nieuwe medicatie: GLP1, SGLT-2 en praktijkervaring
Dr. Bas Schouwenberg   

20.25 uur
Ronde tafelgesprek met alle sprekers                             

20.35 uur
Deel 2: State of the Art: pompen en sensortechnologie
Dr. Nel Geelhoed-Duijvestijn   

20.50 uur
Ronde tafelgesprek met alle sprekers   

21.00 uur
Deel 3: Hypoglykemie en verminderde hypo-awareness
Prof. Dr. Bastiaan de Galan   

21.15 uur
Ronde tafelgesprek met alle sprekers   

21.25 uur
Samenvatting   

21.30 uur
Einde  

Accreditatie
Accreditatie wordt voor 1,5 uur aangevraagd bij ABC1, V&VN en NIV. Dit webinar is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals met voorschrijfbevoegdheid.  

Kosten
Deelname aan dit webinar is kosteloos.    

Inschrijven
Via deze pagina kunt u zich inschrijven. Na inschrijving ontvangt u een automatische bevestiging per e-mail. Ongeveer twee weken voorafgaand aan het webinar ontvangt u verdere informatie per e-mail.    

woensdag

3

juni 2020

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.