Terug Hulp nodig

Investeren in grondstoffen - Commodity Discovery Fund

In vervolg op het succesvolle online seminar in het 2e kwartaal 2012 zal Willem Middelkoop, in samenwerking met IEX, opnieuw een uitgebreide online presentatie geven over de laatste marktontwikkelingen van het Commodity Discovery Fund. Vanaf elke plek achter een computer is deze presentatie live te volgen.

Tijdens dit seminar wordt ingegaan op een aantal specifieke bedrijven die een prominente positie innemen in de huidige portfolio en de vele overnames die reeds hebben plaats gevonden en worden verwacht. Tevens heeft u, via een chatfunctie, bovendien de mogelijkheid om al uw vragen te stellen. U kunt deze ook vooraf stellen. Willem Middelkoop en fundmanager Edwin Bergshoeff zullen alle vragen beantwoorden.

Deze sessie staat open voor participanten en andere geïnteresseerden.

dinsdag

20

november 2012

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.

Op dinsdag 20 november 2012 werd het webinar ‘Investeren in grondstoffen – Commodity Discovery Fund’ gepresenteerd door Willem Middelkoop. Het webinar wordt georganiseerd door IEX.  

Naar aanleiding van het pas uitgekomen boek ‘Goud en het geheim van geld’ door Willem Middelkoop, wordt dit webinar georganiseerd. Het is met name nuttige literatuur voor mensen die de edelmetaalmarkt willen begrijpen. Het online seminar begint met een poll, waarin de deelnemers van het webinar laten weten of ze hun positie als participant willen uitbreiden, gelijk houden of verkopen. Ongeveer driekwart wil zijn positie gelijk houden.  

Vervolgens laat dhr. Middelkoop aan de hand van een grafiek zien wat er gebeurd is met de financiële markt. De afgelopen honderd jaar is het eigen vermogen van banken, de solvabiliteit, gedaald van 30% naar gemiddeld 5%. Het verdere verloop van de kredietcrisis is redelijk voorspelbaar. Er komen steeds meer schulden en faillissementen. Daarnaast worden verliezen geneutraliseerd via balansen van centrale banken, is er een oneindige digitale geldcreatie mogelijk en vlucht het geld richting ‘ hard assets’. Daarbij is het essentieel om vertrouwen in de munt te behouden. De vlucht naar edelmetalen wordt daarom afgeremd.  

Na de pauze wordt in het webinar uitgelegd hoe de manipulatie van goud- en zilverprijzen eruit ziet. Dhr. Middelkoop heeft zijn boek met name geschreven om te verhelderen wat er nu waar is van de geruchten over de goud- en zilvermanipulatie. Tot nu toe werden ze afgedaan als complottheorieën. Als goud- en zilverprijzen structureel kunstmatig laag worden gehouden, dan geeft dat voor beleggers enorme kansen. Het is een kwestie van tijd tot de prijzen van goud en zilver teruggaan naar reële waardes. Dhr. Middelkoop laat zien wat de belangrijkste bewijzen zijn die hij tijdens het research van zijn boek is tegengekomen.