Terug Hulp nodig

E-commerce: dé logistieke uitdaging

E-commerce: dé logistieke uitdaging

E-commerce speelt een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven in zowel huishoudens als bedrijven. Vandaag besteld, moet morgen geleverd zijn. Deze ontwikkeling brengt grote uitdagingen met zich mee voor de organisatie van het logistieke proces in het warehouse. Het gaat hierbij immers niet over bulk- en uitslag, maar over het picken en verzenden van heel veel, kleine en zeer diverse orders.  Hoe regel je dat en hoe houd je daarbij de kosten in de hand? Kan dat door middel van automatisering van het orderpickproces of is dat lastig te automatiseren en te mechaniseren of heel duur? Is het wel geschikt voor ieder warehouse? Of alleen voor grote en kapitaalkrachtige bedrijven? Kan het voor allerlei soorten producten?

Praktijkervaringen
Om antwoorden te krijgen op dit soort vragen houdt Warehouse Totaal, in samenwerking met Kardex Remstar en MyMicro Group dit webinar. Tijdens het webinar praten we u bij over deze belangrijke trend en geven u handvatten om te komen tot een zo voordelig en efficiënt mogelijk e-commerce warehouse.  Om een helder beeld te krijgen van wat e-commerce precies is, schetst Joke Vink, Senior Consultant bij Groenewout en expert op het gebied van logistieke- en e-commerce processen hoe het staat met de opmars van e-commerce in de intralogistieke sector en welke mogelijkheden en uitdagingen er zijn, vooral voor bedrijven met een klassieke warehouse-organisatie.
Daarna is het woord aan Daan van der Zanden, manager operations van MyMicro Group. Dit bedrijf verkoopt online onderdelen van elektronische apparaten en heeft 30.000 producten op voorraad. Daan vertelt over het orderpickproces, dat volledig geautomatiseerd verloopt, met vier verticale en drie horizontale shuttlesystemen. Op een totaal personeelsbestand van 100 man, houden zich in het warehouse van MyMicro Group slechts twee FTE-ers bezig met orderpicking en inslag van de producten.
Onze derde spreker is Henk Mosterd, manager sales & organisation van Kardex.

Interactief 
Een webinar is interactief. Dat wil zeggen dat u tijdens dit online seminar vragen kunt stellen via de chatfunctie. Uw vragen worden achter de schermen behandeld door deskundige moderatoren. Uw vraag wordt óf doorgestuurd naar de gesprekspartners in de uitzending, of u krijgt rechtstreeks antwoord. We gaan ons uiterste best doen om alle vragen zo goed mogelijk te behandelen, ofwel tijdens dit uurtje of na afloop. Domme vragen zijn er niet, dus deel vooral uw ervaringen. Wij gaan u ook vragen stellen, d.m.v. een aantal pollvragen.

Nieuw: onze webinars zijn ook te bekijken met HTML5 technologie. Dit betekent dat wij een hoge videokwaliteitsstandaard hebben, dat het webinarplatform in elke browser te bekijken is en toegankelijk is vanaf smartphone, tablet, laptop en pc.
Ervaart u een toch een technisch probleem met het bekijken van het webinar? Neem dan contact op met ons via tel. 020 845 74 05 of via service@onlineseminar.nl.

 

donderdag

14

september 2017

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.