Terug Hulp nodig

De robot naast de mens

De robot naast de mens

donderdag 24 september, van 12.30 tot 13.30 uur

Op donderdag 24 september organiseert Eisma Industrialmedia zijn eerste Industriewebinar. Dit eerste interactieve online seminar van de uitgever van onder meer Aandrijftechniek, Metaal Magazine en Logistiek Totaal zal ingaan op de mogelijkheden, de stand der techniek en de vooruitzichten voor de toekomst van met de mens samenwerkende robots (co-robots, cobots, human interactive robots) in industriële omgevingen.

Tijdens het webinar zal Eddie Mennen, directeur van Yaskawa Nederland, ingaan op het waarom van een nauwe samenwerking van mens en robots. Hij plaatst co-robots in het kader van link met Industry 4.0 en Smart Industry en bespreekt de initiatieven in de Benelux om de rol en concurrentiepositie van de lage landen. Tot slot zal hij ingaan op de economische en sociale aspecten van co-robots, met name acceptatie bij directie en werkvloer.
Koenraad Van De Veere, zaakvoerder van Phaer, gaat in op de rol die sensorica en vision spelen in automatisering met (co-)robots. Hij bespreekt de stand der techniek en trends in vision, de rol van de system integrator voor vision (en voor robotica) en van de system integrator voor een totale project.
Martin van der Have, sales en marketing manager van ABB Robotics Benelux, vertelt over alle veiligheidsaspecten die samenhangen met een robot en zijn applicatie. Aan de orde komen verder verantwoordelijkheden bij projecten (CE-keur of 2B-verklaring), technische ontwikkelingen en communicatie met andere systemen.

Dit gratis te volgen webinar is een samenwerkingsverband van de uitgaven Aandrijftechniek, Metaal Magazine en Logistiek Totaal met de robotfabrikanten Yaskawa (Son en Breugel) en ABB Robotics (Zaventem, België) en vision specialist Phaer (Gentbrugge, België).

Presentator is ing. Ad Spijkers, hoofdredacteur van Aandrijftechniek en Products4Engineers.nl.


donderdag

24

september 2015

Dit webinar heeft al plaatsgevonden en is niet meer beschikbaar.